Foto: Shutterstock
Gards un uz mēles kūstošs gardums, ko patīkami atsvaidzina vasaras garša - rabarberu gabaliņi.

::recepte::

Lielā bļodā ar dakšiņas palīdzību sajauc visas sausās sastāvdaļas.

Atsevišķā bļodā saputo olas, pievieno skābo krējumu, iemaisa izkausētu sviestu. Ar putojamo slotiņu maisa, līdz sviests iejaucies.

Slapjās sastāvdaļas pamazām lej klāt sausajām lielajā bļodā un ar silikona lāpstiņu vai koka karoti rūpīgi iemaisa. Mīklai jāsanāk viendabīgai un pabiezai.

Nomizo un mazākos gabaliņos sagriež rabarberus. Pievieno tos mīklai un iemaisa.

Sakarsē krāsni 180 grādus karstu.

Mafinu pannā ieklāj papīra formas* un ar saldējuma karoti vai lielo ēdamkaroti lej mīklu katrā formā, aizņemot 2/3.

Cep aptuveni 20 minūtes, līdz mafini uzpūtušies un vidus ir izcepies. To pārbauda, iedurot kociņu – ja tas iznāk ar pielipušu, slapju mīklu, tie vēl nav izcepušies.

35Minūtes
10Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 12
130 gmilti100 gcukurs2 TKcepamais pulveris1 TKmalts kanēlis naža galssoda0.5 TKsāls100 mlskābais krējums100 gsviests2 gab.olas200 grabarberi

Sagatavošana

1

Lielā bļodā ar dakšiņas palīdzību sajauc visas sausās sastāvdaļas.

2

Atsevišķā bļodā saputo olas, pievieno skābo krējumu, iemaisa izkausētu sviestu. Ar putojamo slotiņu maisa, līdz sviests iejaucies.

3

Slapjās sastāvdaļas pamazām lej klāt sausajām lielajā bļodā un ar silikona lāpstiņu vai koka karoti rūpīgi iemaisa. Mīklai jāsanāk viendabīgai un pabiezai.

4

Nomizo un mazākos gabaliņos sagriež rabarberus. Pievieno tos mīklai un iemaisa.

5

Sakarsē krāsni 180 grādus karstu.

6

Mafinu pannā ieklāj papīra formas* un ar saldējuma karoti vai lielo ēdamkaroti lej mīklu katrā formā, aizņemot 2/3.

7

Cep aptuveni 20 minūtes, līdz mafini uzpūtušies un vidus ir izcepies. To pārbauda, iedurot kociņu – ja tas iznāk ar pielipušu, slapju mīklu, tie vēl nav izcepušies.

*No šī daudzuma vajadzētu sanākt 12 mafiniem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!