Foto: PantherMedia/Scanpix

Ekonomiskās situācijas dēļ cilvēki pērn arvien vairāk interesējušies par tādu nelegālo biznesu kā marihuānas audzēšana, un pērn reģistrēti astoņi tādi gadījumi, secinājusi Valsts policija (VP).

Policijā atklāj, ka ekonomiskā situācija valstī nereti pamudina cilvēkus, parasti jauniešus, pievērsties šādam biznesam.

Latviju joprojām izmanto kā tranzītvalsti narkotisko vielu nelegālajā apritē, atskaitoties par 2012.gadu, secinājusi policija.

Proti, caur Latviju no dažādām citām valstīm tiek cauri vestas narkotikas, kuru gala mērķis ir citas Eiropas valstis. Joprojām Latvijas valstspiederīgie tiek izmantoti kā kurjeri, kuru uzdevums ir pārvadāt narkotikas, lielākoties kokaīnu. Policijā stāsta, ka pamatā kokaīns tiek vests no Dienvidamerikas valstīm un tā galamērķi ir Eiropas Savienības valstis un Krievija.

Kā piemēru policija min gadījumu, kad likumsargi novērsa kāda vīrieša mēģinājumu ievest vairāk nekā 100 kilogramus hašiša. Vīrietis automašīnā no Spānijas caur Latviju narkotikas veda uz Krieviju, hašiša kurjera ceļu ieskicēja policijā.

Joprojām aktuāls ir arī jautājums arī par psihotropajām vielām, kuras nav nozudušas no aprites. Tās joprojām ieņem stabilu pozīciju narkotisko un psihotropo vielu kopskaitā.

Pērn kopumā reģistrēti 2438 narkotisko un psihotropo vielu konfiskācijas gadījumi. Tas ir par 396 gadījumiem vairāk kā 2011.gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!