Foto: Publicitātes foto

Latvijā pieaug gan piedāvājums, gan pieprasījums pēc brīvprātīgā darba, norādīja Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) pārstāve Jurita Mikoviča.

Viņa norādīja, ka NVA cer, ka drīz varēs nodrošināt iespēju brīvprātīgajiem darboties un pieteikties misijām visos Latvijas reģionos.

NVA aicina gan nevalstiskās organizācijas, gan valsts un pašvaldību iestādes kļūt par tiem, kas palīdzēs koordinēt un administrēt NVA pārziņā esošo brīvprātīgā darba informācijas sistēmu "brivpratigie.lv", lai arī viņu reģionā brīvprātīgā darba organizatoriem un brīvprātīgā darba veicējiem būtu iespēja pilnvērtīgi izmantot mājas lapas piedāvātās iespējas.

Patlaban brīvprātīgā darba piedāvājumus var pieteikt Daugavpils, Jēkabpils un Jelgavas pilsētās, Daugavpils, Gulbenes, Bauskas, Vecumnieku, Jēkabpils, Krustpils, Salas, Pļaviņu, Aizkraukles, Talsu, Dundagas, Rojas, Mērsraga, Dobeles, Madonas, Cesvaines, Ērgļu, Lubānas, Varakļānu novados, kā arī Rīgā.

Arī jomas, kurās brīvprātīgais darbs, tostarp aktivitātes jauniešiem, ģimenēm, kultūras un sporta pasākumi, tiek organizētas, ir dažādas - sporta, dabas un vides, kultūras, mākslas un citas jomas. Visaktīvākie brīvprātīgā darba veicēji ir jaunieši un seniori, taču arvien vairāk brīvprātīgajā darbā iesaistās arī vidējās paaudzes pārstāvji, norādīja Mikoviča.

Pēc viņas paustā, jaunā sistēma nākotnē nodrošinās iespēju sniegt vienotu redzējumu par brīvprātīgā darba nozari, aktualitātēm, kā arī atspoguļos statistiskos rezultātus par brīvprātīgā darba norisi visa Latvijā.

Jau ziņots, ka no janvāra NVA aicina brīvprātīgā darba organizatorus visā Latvijā pieteikt savas darba vietas informācijas sistēmā "brivpratigie.lv", kuru administrē un tās saturu veido NVA kopā ar sadarbības partneriem reģionos - administratoriem, kas pārstāv nevalstiskās organizācijas un pašvaldības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!