Foto: Shutterstock
Latvijas pārstāvji iekļuvuši Eiropas Kosmosa aģentūras (EKA) mobilo lietotņu konkursa "Space App Camp 2016" finālā, informē organizatori.

Kā vēsta organizatori, dalībai konkursā pieteikušies daudzi pretendenti no Eiropas, bet starp 28 izvēlētajiem finālistiem bija arī četru pārstāvju komanda no Latvijas "RedWhiteRed", kas piedalīsies nometnē Itālijā, kur centīsies gūt ieskatu EKA darbā, lai radītu mobilās lietotnes, izmantojot Zemes novērošanas satelīta "Copernicus" datus.

Nometnē katra komanda radīs lietotni, kas risina globālas problēmas, izmantojot EKA apkopotos satelīta datus. Risinājumi tiks izstrādāti dabas aizsardzības, lauksaimniecības, veselības aprūpes, tūrisma, transporta un loģistikas, viedpilsētu un citās jomās.

Komandu "RedWhiteRed Latvian Team" veido "WIT Berry" digitālā mārketinga speciāliste Linda Kimeiša, "Sem.lv" digitālo projektu vadītājs Kristaps Bunts, "iOS" programmētājs Pāvels Petrovs un UX dizaineris - "iOS" programmētājs Kārlis Lapsiņš.

"Copernicus" ir produktīvākā un pilnīgākā Zemes izpētes programma pasaulē, ko īsteno Eiropas Komisija sadarbībā ar EKA. Šī programma aptver vairākas jomas - zeme, jūras un okeāni, atmosfēra, drošība, ārkārtas situācijas un klimata pārmaiņas. Programmā "Copernicus" iegūtos datus ir paredzēts izmantot gan komerciālos, gan nekomerciālos nolūkos visas pasaules un vietējās vides, drošības un klimata novērošanā un problēmu risināšanā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!