Foto: AP/Scanpix/LETA

Darba vizītē Latvijā 19. un 20. aprīlī uzturēsies Polijas bruņoto spēku komandieris ģenerālis Lašeks Suravskis, portālu "Delfi" informē Aizsardzības ministrija (AM).

Suravskis tiksies ar aizsardzības ministru Raimondu Bergmani (ZZS) un Nacionālo bruņoto spēku komandieri ģenerālleitnantu Leonīdu Kalniņu, lai pārrunātu Latvijas un Polijas divpusējo sadarbību aizsardzības jomā, kā arī ar NATO paplašinātās klātbūtnes Latvijā kaujas grupu saistītus jautājumus.

Ceturtdien, 19. aprīlī, godinot kritušo karavīru piemiņu, ģenerālis Suravskis piedalīsies svinīgajā ziedu nolikšanas ceremonijā Rīgas Brāļu kapos.

Vizītes laikā Polijas bruņoto spēku komandieris apmeklēs Ādažu bāzi un iepazīsies ar Sauszemes spēku Mehanizētās kājnieku brigādes spējām un uzdevumiem, kā arī tiksies ar NATO paplašinātās klātbūtnes Latvijā kaujas grupas Polijas kontingenta karavīriem, lai pārrunātu viņu dienesta gaitu Latvijā.

Dalībai NATO paplašinātās klātbūtnes kaujas grupā Polija uz Latviju nosūtījusi vienu tanku rotu ar atbalsta elementiem vairāk nekā 160 karavīru sastāvā, kā arī tankus PT–91 un atbalsta elementus.

Jau ziņots, ka 2016. gada NATO samitā Varšavā NATO valstu un valdību vadītāji apstiprināja vienošanos par daudznacionālo bataljona līmeņa kaujas grupu izvietošanu Baltijas valstīs un Polijā.

Daudznacionālo kaujas grupu Latvijā vada Kanāda, un to veido vairāk nekā 1000 karavīru no Albānijas, Itālijas, Polijas, Kanādas, Slovēnijas un Spānijas, kas rotācijas kārtībā pilda dienesta pienākumus Latvijā, piedaloties mācībās ar Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem, tādējādi uzlabojot savietojamību ar reģionālajiem sabiedrotajiem, lai spētu reaģēt uz drošības vides izaicinājumiem.

Šogad NATO paplašinātās klātbūtnes Latvijā kaujas grupu papildinās arī Čehija un Slovākija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!