Foto: AFP/Scanpix

1. oktobra vakarā Latvijā ieradies kuģis ar ASV armijas rotas apbruņojumu. Saistībā ar operāciju "Atlantic Resolve" ASV militārā vienība Latvijā ieradusies ar pieciem tankiem "Abrams" un 12 bruņumašīnām "Bradley", informē Latvijas Nacionālajos bruņotajos spēkos (NBS).

NBS brīdina autovadītājus, ka šovakar no Ventspils uz Ādažiem Militārās policijas pavadībā dosies pirmā no divām ASV tanku "Abrams" kolonnām. Tankus šovakar un rītvakar uz Ādažiem nogādās ar vilcējiem, un autovadītāji aicināti ievērot Militārās policijas norādījumus.

Bruņumašīnas un cita veida tehnika uz Ādažiem tiks nogādāta pa dzelzceļu. Informācija par to tiks sniegta vēlāk, sola NBS. Viss minētais bruņojums nāk no ASV armijas Pirmās kavalērijas divīzijas smagās bruņutehnikas rotas.

Kā ziņots, operācijas "Atlantic Resolve" laikā ASV armijas Pirmās kavalērijas divīzijas smagās bruņutehnikas rota šī mēneša sākumā nomainīs Ādažu militārajā bāzē izvietotos ASV gaisa desantniekus, informēja ASV vēstniecībā Latvijā.

ASV armijas Eiropā karavīru klātbūtnes palielināšana Polijā, Latvijā, Lietuvā un Igaunijā no šī gada aprīļa apliecina ASV atbalstu NATO un kopīgajām drošības saistībām, piedaloties papildu militārajās mācībās un pastiprinot sadarbību drošības jomā ar partneriem un sabiedrotajiem. Militārās sauszemes mācības tiek organizētas pēc Latvijas iniciatīvas un palīdzēs veicināt sadarbspēju ar nelielu vienību, kā arī vadītāju apmācību.

ASV karavīru ierašanās reģionā notiek papildus iepriekš plānotām daudzpusējām sauszemes militārajām mācībām, piemēram, "Combined Resolve II", "Saber Strike", "Rapid Trident" un "Saber Guardian".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!