ASV un Latvijas karavīri kopīgi trenēsies bezpilota lidmašīnu lidojumu vadīšanā, tādēļ 7.maijā Latvijā ieradies Mičiganas armijas Nacionālās gvardes 126. kavalērijas pulka bezpilota lidaparātu karavīru vads, vēsta Aizsardzības ministrijas militāro ziņo portāls "Sargs.lv".

Vads uzturēsies Latvijā divus mēnešus, lai trenētos veikt bezpilota lidmašīnu lidojumus Latvijā kopā ar Latvijas bruņoto spēku karavīriem.

Pavadot Mičiganas karavīrus uz Latviju, ģenerālmajors Gregorijs Vadnaiss sacījis, ka apbrīno Nacionālās gvardes karavīru spējas mēneša laikā mobilizēties un sagatavoties pildīt dienesta uzdevumus Latvijā, vēsta portāls.

Mičiganas Nacionālās gvardes un Latvijas bruņoto spēku partnerība ilgst 22 gadus. Tās mērķis ir dalīties ar informāciju, kopīgi apgūt jaunāko ekipējumu un stiprināt stratēģiskās spējas.

"Mičiganas partnerība ar Latviju ir ilgākā visā ASV. Mēs esam priecājušies par kopīgiem sasniegumiem un sērojuši par kritušajiem karavīriem – kopš 2011.gada starptautiskajās operācijās kritis 21 karavīrs no Mičiganas un četri – no Latvijas," uzsver Mičiganas Nacionālās gvardes komandieris ģenerālmajors Vadnaiss.

Latvijā jau divas nedēļas uzturas arī ASV armijas 173.kājnieku brigādes kaujas vienības, kas Ādažos trenējas kopā ar Latvijas bruņoto spēku karavīriem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!