Foto: LETA

Latvija ir pieprasījusi Ukrainas drošības dienestiem informāciju par Latvijas iedzīvotājiem, kas devušies atbalstīt nemierniekus Ukrainā, ceturtdien LNT raidījumā "900 sekundes" sacīja iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (V).

Informācijas ievākšana un pārbaude turpinoties. Drošības policija zinot šos cilvēkus.

"Riski ir nopietni, jo šie cilvēki iegūs noteiktu pieredzi un atgriežoties Latvijā, šaubos, ka būs tendēti uz darbiem sabiedrības labā," norādīja Kozlovskis.

Ministrs arī atzina, ka Latvijas "melnais saraksts" atkal ir papildināt. Tas tagad tiekot papildināts gandrīz katru nedēļu.

Jau ziņots, ka trīs krievvalodīgie nacionālboļševiki no Latvijas devušies atbalstīt separātistus Ukrainā. Par to ir lietas kursā arī Latvijas Drošības policija (DP).

Vācu laikraksta "Die Zeit" publikācijā minēti trīs kādā Latvijas mazpilsētā uzauguši vīrieši - Grigorijs, Vjačeslavs un Valentīns, kuri militārā ekipējumā dodas karot uz Ukrainu un arī nonāk savā galamērķī.

Savukārt DP norāda, ka visi trīs vīrieši atrodas tās redzeslokā gan saistībā ar aktivitātēm nacionālboļševiku kustībā, gan ar jautājumiem par tā sauktā valodu referenduma organizēšanu.

Jau vēstīts, ka grupa brīvprātīgo no Latvijas devusies uz Ukrainas Austrumiem, lai iestātos pašpasludinātās Doņeckas Tautas republikas cīnītāju rindās, atsaucoties uz partijas "Par Dzimto valodu" līdera Vladimira Lindermana teikto, vēsta "Ria Novosti".

"Grupa brīvprātīgo devusies uz Doņecku. Tā nav liela. Sīkumus pagaidām atklāt nevaru," izteicies Lindermans.

Jau vēstīts, ka Drošības policijas rīcībā ir informācija par iespējamu Latvijas iedzīvotāju iesaistīšanos konfliktā Ukrainā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!