Foto: DELFI

Ceturtdien ANO Ekonomiskās komisijas Eiropai (UNECE) sesijas laikā Latvija ievēlēta par šīs komisijas vicepriekšsēdētāju, portālu "Delfi" informēja Ārlietu ministrijā.

Turpmāko divu gadu laikā Latvijas pārstāvji strādās organizācijas izpildkomitejas birojā un gatavos izpildkomitejas sanāksmju norises gaitu kopā ar komisijas priekšsēdētājvalsts - Kazahstānas, un otras vicepriekšsēdētājavalsts - Šveices, pārstāvjiem.

ĀM norāda, kas aizvadītajos periodos Latvija piedalījusies organizācijas reformas pārskata sagatavošanā un reformas ieviešanā, kas joprojām turpinās.

UNECE ir viena no piecām ANO reģionālajām organizācijām, kas strādā pie tehnisku normu un standartu izstrādes tādās svarīgās jomās kā transports, vide, statistika, enerģētika, mājokļi, robežšķērsošana, preču pārvadājumi, veicinot Eiropas reģiona integrāciju un attīstību.

UNECE komisijas sesija notiek reizi divos gados, un tā ir organizācijas augstākā lēmējinstitūcija, kura nosaka organizācijas darba kārtību un stratēģiskos virzienus. Komisijas starpperiodos tā tiek aizstāta ar izpildkomitejas sanāksmēm. 

Tajā ir 56 dalībvalstis no Eiropas reģiona kā arī ASV, Kanāda un Izraēla.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!