Foto: RIA Novosti/Scanpix

Par saistību ar Ziemeļkorejas īstenoto kodolprogrammu un politisko režīmu Latvija noteikusi finanšu ierobežojumus pret kādu Ziemeļkorejas pilsoni un ar viņu saistītu kompāniju, liecina oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis" publicētā informācija.

Kā norādīts publikācijā, ierobežojumi noteikti pret Ziemeļkorejā 1965. gadā dzimušo Ri Song-Hyok (pieņemtais vārds - LI, Cheng He). Vīrietis ar savām darbībām ir veicinājis Ziemeļkorejas īstenoto kodolprogrammu un atbalsta tās politisko režīmu, tādējādi apdraudot drošību ne tikai Āzijas reģionā, bet arī globāli, norādīts paziņojumā.

Tāpat norādīts, ka vīrietis ir tieši mantiski ieinteresēts Ziemeļkorejas īstenotajos pasākumos, ir izveidojis kompāniju starpniektīklu, lai neievērotu starptautiskajās sankcijās pret Ziemeļkoreju noteiktās prasības.

Vienlaikus ierobežojumi ieviesti pret firmu "Ruskor International Company Ltd.", kurā minētais vīrietis ir patiesais labuma guvējs. Firma veic darbību Ziemeļkorejas valdības labā, norādīts paziņojumā. Tās faktiskā adrese ir Ziemeļkorejas vēstniecība Krievijā.

Ministru kabineta rīkojumu "Par finanšu ierobežojumu noteikšanu attiecībā uz subjektiem, kas saistīti ar Korejas Tautas Demokrātiskās Republikas īstenoto kodolprogrammu un politisko režīmu" 29. martā parakstījis Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS) un ārlietu ministra Edgars Rinkēvičs (V).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!