Latvijas Valsts kancelejas izstrādātā mobilā aplikācija "Futbols" iekļuvusi starp TOP40 pasaulē Apvienoto Nāciju Organizācijas (ANO) rīkotajā mobilo lietotņu konkursā "World Summit Award Mobile" un konkrētāk - starp TOP5 kategorijā "m-Valdība un līdzdalība" (m-Government & Participation), šobrīd interneta balsojumā sacenšoties par uzvaru ar mobilajām aplikācijām no Apvienoto Arābu Emirātiem, Omānas, Brazīlijas un Ugandas.

Katrs ar mobilo aplikāciju "Futbols" veiktais novērtējums par valsts iestāžu darbu tiek izskatīts un izvērtēts. Piemēram, pērn, apkopojot situāciju par valsts pārvaldes paveikto administratīvā sloga mazināšanā un darbības efektivizēšanā, tika ņemts vērā ne tikai iestāžu pašvērtējums un formālā statistika, bet arī iedzīvotāju novērtējums, novērojumi un priekšlikumi, kas saņemti mazinamslogu.gov.lv vietnē un ar mobilo aplikāciju "Futbols", portālam "Delfi" skaidro Ministru kabineta preses sekretāre Signe Znotiņa - Znota.

Februārī Valsts kancelejas pārstāvjiem būs iespēja starptautiskā kongresā prezentēt Latvijas izveidoto aplikāciju. Starptautiska žūrija klātienē vērtēs aplikācijas un izvēlēsies vislabāko katrā kategorijā. Viens no trim pamata kritērijiem būs skatītāju balsojums.

Šobrīd Latvija balsojumā ar 285 balsīm ieņem otro vietu, atpalikdama no Brazīilijas pieteiktā projekta, kas saņēmis 1186 balsis. Nobalsot iespējams ANO rīkotajā mobilo lietotņu konkursa "World Summit Award Mobile mājaslapā.

Balsot iespējams līdz 26.janvārim.  

Mobilo aplikāciju "Futbols" Valsts kanceleja izstrādāja sadarbībā ar aģentūru CUBE un radošo nozaru ekspertiem, kuri līdzdarbojās idejas izstrādē un sniedza profesionālu atbalstu - Zigurdu Zaķi un Voldemāru Dūdumu. Savukārt nozīmīgu artavu kampaņas vizuālajā noformējumā sniedzis fotogrāfs Nils Vilnis. 

Aplikācija ir pieejama Android un iOs mobilo ierīču lietotājiem. 


 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!