Foto: LETA

Jau kopš 2006.vai 2008.gada Latvija ir ievilkta informatīvajā karā, pirmdien raidījumā "Dombura studija" sacīja bijušais Satversmes aizsardzības biroja (SAB) vadītājs Jānis Kažociņš.

Tas nozīmē, ka tiek mēģināts radīt iespaidu, ka Latvija ir neizdevusies valsts, ka pie mums atdzimst fašisms, kā piemētam 16.martā, un trešais virziens, ir likt domāt, ka mēs diskriminējam mazākuma tautības.

Kažociņš sacīja, ka ir "divas publikas", pret ko vērsta šī informācija - iekšējā, kam tiek radīts priekšstats, ka, lai kā mēs ķepurotos, bet tāpat atgriezīsimies pie Lielkrievijas, bet ārējai publikai tiek radīts iespaids, ka mēs "esam tādi draņķi", ka nevajag nākt mums palīgā.  

Pēc viņa teiktā, tieši tagad ir aktuāli stiprināt NATO, stiprināt pašiem savus bruņotos spēkus - tieši tas ir tas, kas dienestiem ir jāsaka politiķiem un dienesti to ir darījuši, sacīja bijušais SAB vadītājs.

Jau vēstīts, ka pēdējās nedēļās ar jaunu sparu tiek turpināti "spiegu kari" - Latvija izraidījusi Krievijas politologu Konstantīnu Simonovu, kurš ar Latvijas iekšlietu ministra lēmumu iekļauts "melnajā sarakstā". 

Krievija uz to atbildēja, paziņojot, ka par spiegošanu izraidīts bijušais Latvijas Saeimas deputāts Aleksejs Holostovs. Tāpat abas valstis savos nevēlamo, jeb "persona non grata" sarakstos iekļāvušas pazīstamus estrādes un kultūras darbiniekus. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!