Otrdien Ženēvā sāksies Starptautiskās migrācijas organizācijas (SMO) 78.sesija, kuras laikā Latvija kļūs par SMO dalībvalsti. Par to informēja Ārlietu ministrijas preses centrā.
Jau 5.novembrī Latvijas vēstnieks ANO Ženēvā Romāns Baumanis SMO ģenerāldirektoram Brunsonam Makinlijam (Brunson McKinley) iesniedza Latvijas pievienošanās rakstu.

Latvija SMO kopš 1992.gada darbojusies novērotājvalsts statusā. Līdzšinējā sadarbība, galvenokārt ar Iekšlietu ministriju, Latvijai ar organizāciju bijusi veiksmīga. Sadarbība lielākoties bijusi migrācijas kontroles attīstīšanā, sociālās un humānās palīdzības sniegšanā Olaines nelegālo imigrantu pagaidu uzturēšanās mītnei, kā arī nelegālo imigrantu nosūtīšanā atpakaļ uz izcelsmes zemēm.

"Dalībvalsts statuss SMO Latvijai ļaus saņemt vairāk tehnisko un finansiālo palīdzību," Latvijas uzņemšanas nozīmi komentēja Baumanis. Piemēram, pašlaik Iekšlietu ministrija ar SMO saskaņo projektu 1,2 miljonu ASV dolāru vērtībā par Latvijā dzīvojošo krievu izcelsmes nepilsoņu atgriešanos Krievijā.

Lēmumu par Latvijas statusa maiņu organizācijā Saeima pieņēma šā gada 14.oktobrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!