Latvija Krievijai vienmēr ir bijusi, ir un, ja lielvalsts saglabās savas vēsturiskās tradīcijas, tad arī nākotnē būs "gards kumoss", intervijā Latvijas Televīzijas (LTV) raidījumam "1 pret 1" sacīja Krievijas žurnālists Aleksandrs Ņevzorovs.

Vienlaikus viņš norādīja, ka Latvijas dalība NATO ir bijis labs lēmums. Uz raidījuma repliku, ka Latvija ir daļa no NATO, Ņevzorovs noteica: "Jūsu laime. Malači!"

Runājot par savām profesionālās darbības laikā veidotajām reportāžām, piemēram, no 1991. gada barikādēm Latvijā vai OMON darbībām, Ņevzorovs skaidroja, ka nožēlošanas no viņa puses nebūšot, jo viņš nekad nenožēlojot. "Man tas ir pilnīgi sveši," sacīja žurnālists. Taču, vaicāts, kāpēc viņš patlaban neatbalsta Krievijas rīcību saistībā ar Krimu, viņš norādīja, ka impērija, kurai viņš kalpojis, beigusies nepatīkami – nomirstot no vispārējas vienaldzības.

Tāpat žurnālists norādīja, ka Krievija par Krimas aneksiju samaksājusi augstu cenu, proti, tā zaudēs galveno - iespēju piedalīties pasaules attīstībā. "Tā ir briesmīga maksa par "kūrortiņu"," savu viedokli pauda Ņevzorovs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!