Foto: LETA

Latvija no Eiropas Savienības (ES) vēl nav saņēmusi 36 000 eiro, kas pēc vienošanās tai pienākas par sešu patvēruma meklētāju uzņemšanu, otrdien vēsta raidījums “LNT ziņas”.

Paredzēts, ka par katru uzņemto bēgli Latvijai no ES jāsaņem seši tūkstoši eiro. Taču, kā raidījumam norādīja Iekšlietu ministrijas valsts sekretāre Ilze Pētersone-Godmane, summa vēl nav saņemta.

"Es nedomāju, ka ir pamats bažām, ka tas varētu nenotikt. Tajā brīdī, kad Eiropas Komisija būs gatava, ieskaitīs. Bet, līdzīgi kā citās valstīs un kā paredz vienkāršs Eiropas naudas apgūšanas princips, sākumā mēs to nosponsorējam no budžeta un pēc tam atliekam atpakaļ vietā tajā brīdī, kad tā nauda ir ienākusi. Es nevaru jums pateikt, vai tā ienāks aprīlī, maijā vai jūnijā. Bet tajā brīdī, kad tas notiks, to mēs arī izdarīsim," teica Pētersone-Godmane.

Portāls "Delfi" jau vēstīja, ka februāra sākumā ES pārvietošanas programmas ietvaros uz Latviju no Grieķijas pārvietotas sešas personas, kam nepieciešama starptautiskā aizsardzība. Patvēruma meklētāju izmitināšanas centrā Muciniekos tika nogādātas divas ģimenes no Sīrijas un Eritrejas, tai skaitā divi pirmsskolas vecuma bērni.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!