Foto: LETA
Piektdien, 21. aprīlī, uz Latviju no Grieķijas pārvietotas 18 personas, kurām nepieciešama starptautiskā aizsardzība. Starp pārvietotajiem ir arī desmit nepilngadīgi bērni, portālu "Delfi" informēja Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldē (PMLP).

Uz Latviju piektdien pārvietotās četras ģimenes no Sīrijas. Patlaban tās atrodas patvēruma meklētāju centrā Muceniekos.

Starp pārvietotajām personām ir tādu profesiju pārstāvji kā drēbnieks, šuvējs, aukle, audējs, pavārs. Personas savos pieteikumos norādījušas arābu, angļu, kurmandži un turku valodas zināšanas.

Jau ziņots, ka tūlīt pēc ierašanās Latvijā Valsts robežsardzes amatpersonas pieņem pārvietoto personu iesniegumus un iepazīstina patvēruma meklētājus ar tiesībām un pienākumiem patvēruma procedūras laikā. Nākamajās dienās Valsts robežsardzes amatpersonas turpinās strādāt ar patvēruma meklētājiem un sagatavos nepieciešamos dokumentus, lai lietas materiālus varētu nodot PMLP turpmākam darbam un lēmumu pieņemšanai par bēgļa vai alternatīvā statusa piešķiršanu.

Latvija saistībā ar Eiropas Savienības pārvietošanas programmu uzņēmusi 318 personas. No tām bēgļa statuss piešķirts desmit personām un alternatīvais – 189 personām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!