Foto: LETA

Šovakar Rīgas lidostā piezemējusies otrā nacionālās lidsabiedrības "airBaltic" lidmašīna, kas ar īpašu reisu Latvijā nogādāja tūristus no Ēģiptes kūrorta Šarm eš Šeihas.

Sākotnēji bija plānots, ka ar otro speciālo reisu šodien no Šarm eš Šeihas Latvijā būs jānogādā aptuveni 130 tūristi, tomēr "airBaltic" viceprezidents Jānis Vanags iepriekš prognozēja, ka arī šodien lidmašīna varētu būt pilna un Rīgā tiks nogādāti vairāk nekā 140 cilvēki, jo vairāki tūristi, kuriem bija plānots uzturēties Ēģiptē ilgāk, nolēmuši mājās atgriezties ātrāk.

Arī vakar "airBaltic" ar pirmo speciālo reisu Rīgā sākotnēji plānoto aptuveni 120 tūristu vietā Latvijā nogādāja vairāk nekā 140 tūristus.

Lidmašīna Rīgā ieradās ar nelielu kavēšanos salīdzinājumā ar plānoto laiku. Kā iepriekš sacīja Vanags, Latvijas aviokompānijai, kura atzīta par pasaulē punktuālāko aviopārvadātāju, šis kritērijs ir ļoti būtisks. Taču šī ir īpaša situācija un ieviesto papildu drošības pasākumu dēļ bija iespējama aizkavēšanās.

Vakar pirmā reisa ielidošana sākotnēji tika plānota ap plkst.17, tad tika pārcelta uz plkst.20.05, bet vēl pēc tam uz vēl vēlāku laiku. Kā norādīja Vanags, kavēšanās saistīta ar paaugstinātas drošības apstākļiem Šarm eš Šeihas lidostā un ieviestām lidostas un drošības dienestu papildu procedūrām.

Kā norādīja Vanags, "airBaltic" uz šodienas reisu norīkoja papildu apkalpojošos cilvēkus, lai pēc iespējas ātrāk veiktu procedūras, kas atkarīgas no aviokompānijas. Tomēr bija jārēķinās, ka šī ir īpaša situācija un lidostas un drošības dienestu ieviestajiem papildu pasākumiem varēja būt nepieciešams vairāk laika nekā ierasts.

Vanags arī apstiprināja, ka, atšķirībā no citu valstu aviokompānijām, "airBaltic" saviem pasažieriem no Šarm eš Šeihas ļāva ņemt līdzi visu bagāžu, ne tikai lidmašīnas salonā līdzi ņemamo rokas bagāžu.

Kā ziņots, pirms nedēļas 23 minūtes pēc pacelšanās no Šarm eš Šeihas Sīnāja pussalā nogāzās Krievijas aviolaineris un katastrofā gāja bojā 224 cilvēki.

Ņemot vērā aizdomas, ka aviokatastrofa varētu būt saistīta ar terora aktu, līdzīgi kā citu valstu aviokompānijas, arī "airBaltic" atcēla lidojumus uz Šarm eš Šeihu.

Civilās aviācijas aģentūras (CAA) direktors Māris Gorodcovs iepriekš informēja, ka aģentūra saglabājusi spēkā aizliegumu lidojumiem uz Ēģiptes kūrortu Šarm eš Šeihu un patlaban nav iespējams prognozēt, kad tie tiks atļauti.

Vienlaikus tika atļauts nosūtīt uz Ēģipti divas lidmašīnas, lai nogādātu Latvijā kūrortā esošos tūristus.

Kā informēja "airBaltic", jauni tūristi uz Šarm eš Šeihu netiks nogādāti.

Kā skaidroja lidostā "Rīga", saskaņā ar ziemas lidojumu sarakstu reisus uz Šarm eš Šeihu veic divas aviokompānijas - "airBaltic" un čarterkompānija "Air Cairo" sadarbībā ar tūroperatoru "GoAdventure". Uz Hurgadu čarterlidojumus veic iepriekš minētā "Air Cairo".

Lidojumi uz citu Ēģiptes kūrortu - Hurgadu - nav aizliegti.

Pasažieriem ir jāvēršas kompānijās, kurās tie ir iegādājušies lidmašīnas biļetes, un jāseko līdzi informācijai aviokompānijas mājaslapā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!