Foto: AP/Scanpix

Latvija asi nosoda Krievijas opozīcijas politiķa Borisa Ņemcova slepkavību un izsaka visdziļāko līdzjūtību viņa ģimenei un tuviniekiem, teikts sestdien izplatītajā Ārlietu ministrijas (ĀM) paziņojumā.

ĀM paziņojumā arī izteikusi aicinājumu Krievijas varas un tiesībsargājošājām iestādēm ''nekavējoši veikt ātru un objektīvu šīs ciniskās un brutālās slepkavības izmeklēšanu un vainīgo sodīšanu. ''

"Ar Borisa Ņemcova slepkavību Krievija ir zaudējusi spilgtu politiķi, kurš cīnījās par plaukstošu un demokrātisku Krieviju. Šī slepkavība ir uztraucoša tendence Krievijas iekšpolitikā un norāda uz Krievijā valdošo neiecietību pret citādi domājošiem," uzsveris ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs.

Jau ziņots, ka piektdienas vakarā Maskavas centrā netālu no Kremļa nezināms uzbrucējs nošāvis pazīstamo Krievijas politiķi, prezidenta Vladimira Putina sīvu oponentu un Jaroslavļas domnieku Borisu Ņemcovu.

Saskaņā ar Krievijas prezidenta Vladimira Putina preses sekretāra Dmitrija Peskova paziņojumu Putins slepkavības izmeklēšanu pārņēmis savā kontrolē.

Sestdien Maskavas Galvenās izmeklēšanas pārvaldes pārstāvis paziņojis, ka izmeklētāji izskata visas opozīcijas politiķa Borisa Ņemcova slepkavības versijas. Tiesībsargājošās iestādes paudušas pārliecību, ka tā bijusi rūpīgi plānota slepkavība.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!