Foto: AP/Scanpix

Lai palīdzētu Grieķijai migrācijas krīzē, Latvija turp ir gatava nosūtīt 36 ekspertus, pirmdien vēstī LNT ziņu raidījums.

Iekšlietu ministrijā raidījumam pastāstīja, ka Latvija uz Grieķiju nosūtīs 20 policistus un 16 robežsargus.

Grieķijai palīdzēs arī Latvijas kaimiņvalstis. Igaunijas robežsardze paziņojusi, ka jau šonedēļ nosūtīs 20 ekspertus, bet Lietuva pagaidām nav nosaukusi ne darbinieku skaitu, ne arī to, kad viņi varētu doties uz Grieķiju, vēstī "LNT Ziņas".

Lai tiktu galā ar patvēruma meklētāju pieprasījumu izvērtēšanu, pēc Eiropas Komisijas aplēsēm Grieķijai ir nepieciešami aptuveni 4000 darbinieku, ieskaitot, robežsargus, tulkus un tiesnešus.

Grieķija sagaida, ka 2300 no šiem darbiniekiem būs papildspēki no citām Eiropas valstīm. Tomēr pagaidām neviens no viņiem Grieķijā vēl nav ieradies.

Jau ziņots, ka kopš svētdienas spēkā ir Eiropas Savienības (ES) un Turcijas vienošanās, kuras mērķis ir apturēt bēgļu pieplūdumu Grieķijā. Tā paredz visus nelegālos robežas šķērsotājus sūtīt atpakaļ uz Turciju. Pirmie nelegālie imigranti atpakaļ uz Turciju varētu tikt nosūtīti ne ātrāk kā pēc divām nedēļām. Apmaiņā pret katru atpakaļ nosūtīto imigrantu, ESno nometnēm Turcijā uzņems vienu Sīrijas bēgli. Šādā veidā plānots uzņemt 72 000 cilvēku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!