Foto: PantherMedia/Scanpix
Pirmdienas rītā braukšanas apstākļi pa valsts autoceļiem ir apmierinoši, apledojuma veidošanas nav konstatēta, informē uzņēmumā AS "Latvijas Valsts ceļi".

 Valsts centrālajā un rietumu daļā nedaudz līst, atsevišķos rajonos Vidzemē slapjš sniegs. Gaisa temperatūra no - 1 grāda līdz +6 grādiem pēc Celsija skalas.

Saskaņā ar metroloģisko prognozi dienā daudzviet gaidāms ilgstošs lietus.

Lietainā laikā ir apgrūtināta redzamība un pasliktinās transportlīdzekļu vadāmība. Īpaši jāuzmanās braucot pa sliktā tehniskā stāvoklī esošajiem ceļiem, kur atsevišķās vietās uz brauktuves veidojas peļķes, kurās iebraucot, transportlīdzeklim var sākties akvaplanēšana, tāpat peļķes var slēpt kādu seguma defektu.

Pavasarī, kad grunts nevienmērīgi atkūst un pārmitrinās, ceļu izturība samazinās. Tas īpaši negatīvi ietekmē lauku ceļus. Lai novērstu šo ceļu sabrukumu lielā daļā valsts vietējo un uz dažiem reģionālajiem autoceļiem tiek ieviesti pagaidu satiksmes ierobežojumi kravas autotransportam. Tiek ierobežota transportlīdzekļu kopējā faktiskā masa (lielākoties 10 tonnas), un uzstādītas attiecīgās ceļa zīmes, informē uzņēmums. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!