Foto: F64

Aptuveni piecu gadu laikā Rīgā varētu sākt darbu Krievijas vēstniecības skola, kurā mācītos Krievijas vēstniecību diplomātu bērni no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas, svētdien vēsta Latvijas Televīzijas raidījums "de facto".

"Tā varētu būt arī internātskola, kur mācītos ne tikai mūsu, bet arī vēstniecību Igaunijā un Lietuvā darbinieku bērni, vēl arī ģenerālkonsulātu darbinieku atvases. Un viss, protams, notiks, saskaņojot ar Latvijas pusi", intervijā "de facto" skaidrojis Krievijas vēstnieks Latvijā Aleksandrs Vešņakovs.

Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs skaidro - ja skolā tiks mācīti Krievijas diplomātu bērni, tad tas ir iekšējais Krievijas jautājums: "Tas notiek viņu pilsoņu labā, bet tas nav saistāms ar to, ka šī skola varētu uzņemt Latvijas pilsoņu bērnus. Arī Latvijas vēstniecībā Maskavā strādā svētdienas skola, tā ir Latvijas teritorijā Maskavā, tur darbojas Latvijas standarti".

Skolai paredzēta ēka atrodas Mežaparkā, Ezermalas ielā. 20. gadsimta sākumā celtā "Villa Wasa" padomju okupācijas laikā kalpoja par Baltijas kara apgabala klīniku, bet līdz ar neatkarības atgūšanu stāvēja tukša. Jau vairākus gadus norit ēkas nodošana Krievijas Federācijai – apmaiņā pret Latvijas vēstniecības ēku Maskavā, ko savā īpašumā saņēma Latvijas valsts. Pagaidām māja Mežaparkā joprojām pieder Latvijas valstij, bet, iespējams, šogad to varētu nodot Krievijas pusei.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!