Foto: RIA Novosti/Scanpix

Saskaņā ar Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes personvārdu datubāzi Latvijā arvien tiek reģistrēti jauni un eksotiski personvārdi - valstī pašlaik ir reģistrēts viens Pirāts, viens Prezidents, viens Afrikants, Tautmīlis, divas Ripas, viena Tagadne un piecas Glītas, kā arī daudz citu Latvijā unikālu vārdu nesēju.

Kā skaidroja Valsts valodas centrā (VVC), kalendārs ar jauniem personvārdiem tiks papildināts 2018.gadā. Lemjot par personvārdu iekļaušanu kalendārā, VVC ekspertu komisija izvērtē vārda cilmi, nozīmi, labskaņu, kā arī vārda lietojuma biežumu, stabilitāti, tradicionalitāti un atbilstību latviskajai vārddarināšanas tradīcijai.

Pēdējā reize, kad kalendārā tika iekļauti jauni personvārdi, bija 2014. gada vasara, kad noteikts vārdadienas datums tika piešķirts tādiem personvārdiem kā Brīve, Egle, Liepa, Mare, Daiva, Enriko, Lūkass, Vigo.

Cilvēku skaits, kuriem iedoti iepriekšminētie personvārdi, kopš pērnā gada vasaras nav būtiski kāpis, līdz ar to arī tagad Latvijā reģistrētas tikai trīs Brīves.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!