Foto: LETA

Latvijā 1.septembrī sākas NATO organizētās un vadītās militārās mācības, kurās piedalās ap 1000 karavīru no vairākām valstīm un kurās noritēs gaisa desanta operācijas, portāls "Delfi" uzzināja Aizsardzības ministrijā.

Starptautiskās daudznacionālās mācības "Steadfast Javelin II" noritēs līdz 10.septembrim Lielvārdes Gaisa spēku bāzē un Ādažu poligonā, tajās piedalās karavīri no ASV, Itālijas, Kanādas, Bulgārijas, Vācijas un Latvijas bruņotajiem spēkiem. Latvijā izvietotā ASV 173. Gaisa desanta brigāde trenēs personālsastāvu apgādes tehnikas gaisa transportēšanai un desantēšanai.

Plānots, ka mācībās tiks iesaistīti vairāk nekā 10 gaisa kuģi C-17, C-130, un vairāk nekā 10 dažāda tipa helikopteri – tai skaitā "Black Hawk", "Chinook", "Apache". Apmācību vajadzībām vairākas bruņumašīnas transportēs no Lielvārdes uz Ādažiem.

Mācības Latvijā norit starptautisko daudznacionālo mācību "Saber Junction 14" ietvaros, kas paralēli norit Vācijā, Polijā, Lietuvā un Latvijā. Tajās piedalās karavīri no ASV, Polijas, Itālijas, Kanādas, Lietuvas, Igaunijas, Bulgārijas, Vācijas, Lielbritānijas un Latvijas. Norit pilna spektra operāciju veikšana.

Nacionālie bruņotie spēki lūdz iedzīvotājus izturēties ar sapratni pret Latvijā notiekošajām militārajām mācībām, īslaicīgi radītajiem trokšņiem, lidaparātu pārvietošanos un iespējamiem satiksmes kustības īslaicīgiem apgrūtinājumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!