Foto: Latvijas armija

Ādažu poligonā un pieguļošajās teritorijās no pirmdienas līdz 30. aprīlim norisināsies starptautiskās mācības "Summer Shield XIV", kurās piedalīsies vairāk nekā 1200 karavīru, informēja Aizsardzības ministrijas Preses nodaļa.

Gadskārtējās mācībās piedalīsies vairāk nekā 1200 karavīru no Latvijas, ASV, Bulgārijas, Igaunijas, Kanādas, Lietuvas, Lielbritānijas, Luksemburgas, Rumānijas, Slovākijas, Vācijas un Zviedrijas, nodrošinot karavīriem iespēju trenēties starptautiskā vidē.

Šogad mācībās tiks trenētas plaša spektra kaujas atbalsta spējas - artilērijas, pretgaisa aizsardzības, izlūkošanas, aizsardzības pret masu iznīcināšanas ieročiem, kaujas inženieru un konstrukcijas inženieru un prettanku spējas. Mācībās prasmes uzlabos arī apvienotā uguns atbalsta priekšējie novērotāji un gaisa atbalsta kontrolieri, kā arī Medicīnas rota un transportēšanas apakšvienības.

Mācības "Summer Shield" Latvijā notiek kopš 2004. gada, un sākotnēji tā galvenais uzdevums bija sagatavot vienības dalībai koalīcijas spēku operācijā Irākā.

Kopš 2014. gada mācības ir iekļautas NATO vingrinājumu un mācību sarakstā un tās ir atvērtas dalībai ikvienai no alianses dalībvalstīm. Pērn tajā piedalījās vairāk nekā 1300 karavīru.

Ādažu poligonā notiekošo mācību dēļ bruņotie spēki atgādina, ka ir aizliegts ieiet un iebraukt poligona teritorijā bez saskaņošanas ar tā administrāciju.

Bez saskaņošanas atļauts pārvietoties tikai pa koplietošanas ceļiem, kuri norādīti kartē uz informatīvajiem stendiem.

Bruņotie spēki atvainojas par sagādātājām neērtībām, kas var īslaicīgi rasties sakarā ar to, ka dažas kaujas šaušanas nodarbības notiks arī agrās rīta un vēlās vakara stundās.

Militāro mācību laikā pa Latvijas autoceļiem pārvietosies militārā tehnika, bet gaisa telpā lidos militārās lidmašīnas un helikopteri. Bruņotie spēki uzsver, ka Latvijas gaisa telpā militāro gaisa kuģu lidojumi notiek tikai normatīvajos aktos noteiktajā augstumā un ātrumā, līdz ar to radītais troksnis ir īslaicīgs un nenodara kaitējumu cilvēkam un īpašumam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!