Foto: LETA

Trešdien ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs tikās ar Apvienoto Arābu Emirātu (AAE) ekonomikas ministru Sultānu Bin Saīdu Al Mansūri. Tikšanās laikā tika pārrunāta abu valstu ekonomisko attiecību attīstība, sadarbība transporta jautājumos un tūrisma veicināšanā, portālu "Delfi" informēja Ārlietu ministrijā (ĀM).

Sarunā E. Rinkēvičs uzsvēra Latvijas interesi veicināt AAE augstāko amatpersonu vizīšu norisi Latvijā, kā arī pabeigt darbu pie Latvijas un AAE investīciju aizsardzības līguma.

Ministri vienojās par nepieciešamību tuvākajā laikā sasaukt pirmo Latvijas – AAE Ekonomisko padomi, kas izveidota saskaņā ar valstu divpusējo līgumu par ekonomisko sadarbību. Abas puses bija vienisprātis, ka Ekonomiskā padome var sniegt pozitīvu impulsu tirdzniecības un uzņēmēju sadarbības veicināšanā.

Vizītes laikā AAE delegācijai tika arī sniegtas prezentācijas par Latvijas un AAE sadarbības iespējām IKT sektorā, ostu pārvadājumu jautājumos, topošo "Rail Baltica" projektu un Latvijas interesēm izstādē "Expo 2020".

Ekonomisko sakaru veicināšana ar Līča reģiona valstīm ir viena no Latvijas ārējās ekonomiskās sadarbības politikas prioritātēm. AAE šobrīd ir lielākais Latvijas ārējās tirdzniecības partneris Līča valstīs.

Latvijas uzņēmēju interese par reģionu ir augsta. No tradicionālajām nozarēm redzamākie panākumi AAE tirgū ir Latvijas pārtikas ražotājiem, kuru eksportētās produkcijas apjoms pērn ir strauji pieaudzis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!