Foto: fiba basketball
Latvijas sieviešu 3×3 basketbola izlase piektdien Pasaules sērijas posmā Prištinā zaudēja kvalifikācijas pirmajā spēlē un atvadījās no cerībām piedalīties pamatturnīrā, vēlāk zaudējot arī otrajā mačā.

Ar 12.numuru izliktā Latvijas komanda, kuras sastāvā ir Aleksa Gulbe, Ketija Vihmane, Luīze Šepte un Marta Miščenko, kvalifikācijas pirmajā mačā ar rezultātu 8:11 zaudēja Turcijai (13.). Gulbei bija četri punkti, Miščenko guva trīs, bet Šepte - vienu.

Turcietes uzvarējušas abās spēles un nodrošinājušas vietu pamatturnīrā.

Vēlāk latvietes tikās ar Ukrainas vienību (11.) un piedzīvoja zaudējumu ar rezultātu 12:21. Šepte guva piecus punktus, Vihmane četrus, Miščenko divus un Gulbe - vienu.

Kvalifikācijas grupas uzvarētājas iekļuva pamatturnīrā, kur C grupā jau gaida Lietuvas izlase un Diseldorfas komanda.

Iepriekšējā posmā, kas pagājušajā nedēļā norisinājās Fribūrā, Šveicē, latvietes no kvalifikācijas aizcīnījās līdz pusfinālam. Prištinā no šī sastāva nestartē Anete Šteinberga un Marta Leimane, kuru vietā ir Luīze Šepte un Marta Miščenko.

Latvijas izlase piedalīsies arī nākamajā posmā Bordo 19. un 20.jūlijā.

FIBA 3×3 Pasaules sērijas kalendārā ir 22 posmi, kā arī finālturnīrs Ulanbatorā. Jau notikušajos desmit posmos piedalījušās 34 komandas.

Pasaules sērijas turnīros dalībnieces cīnās par balvu fondu - 35 000 ASV dolāru, naudas prēmijas saņemot sešu pirmo vietu ieguvējām, kā arī FIBA reitinga punktiem, kam būs liela nozīme dalot ceļazīmes uz Parīzes olimpiskajām spēlēm un olimpiskajiem kvalifikācijas turnīriem.

Latvijas sieviešu izlase FIBA Pasaules sērijā debitēja 2022.gadā, kad dažādos sastāvos tika startēts turnīros Francijas pilsētās Puatjē (11.vieta) un Bordo (8.vieta), kā arī Rumānijas galvaspilsētā Bukarestē (8.vieta) un Kanādas pilsētā Monreālā (10.vieta). Trijos turnīros Latviju pārstāvēja Paula Strautmane un Paula Mauriņa, divos - Aleksa Gulbe, Anda Kuzmina un Anita Miķelsone, vienā - Aija Jurjāne, Paula Pētersone, Ilze Jākobsone un Marta Miščenko.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!