Foto: LETA

Nākotnē Latvijai ir jābūt labklājības un vērtību valstij, tādai valstij, kas daudz vairāk rūpējas par cilvēku, 18. novembra svinīgajā Saeimas sēdē sacīja Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece (NA).

"Vēl viens jautājums, kas svarīgs ikvienam, kurš domā par Latvijas nākotni – kā iedarbināt tādu centrtieces spēku, lai Latvijā arvien lielākā skaitā atgrieztos tie, kuri dzimteni bija spiesti pamest spiedīgu materiālo apstākļu vai nepārdomātu kredītu dēļ? Lai to panāktu, jārada mūsu uzņēmējiem tādi apstākļi, lai viņi varētu veidot vairāk darba vietu. Jātiek galā arī ar tādu sociāli bīstamu parādību kā aplokšņu algas un negatīvu pieredzi saziņā ar valsts iestādēm. Cilvēki gaida efektīvu e-pārvaldi, neiecietību pret korupciju, savstarpēji laipnu saskarsmi, īpaši ar Valsts ieņēmumu dienestu," viņa norādīja.

"Cilvēki vēlas iejūtīgu, cieņpilnu un savstarpēji izpalīdzīgu sabiedrību. Sagaidot Latvijas dzimšanas dienu, portāls "Delfi" apzinājis 99 iemeslus, kādēļ cilvēki nolemj palikt Latvijā. Paldies par šiem 99 stāstiem! Nākotnē Latvijai ir jābūt labklājības un vērtību valstij. Valstij, kura daudz vairāk rūpējas par cilvēku," savā runā uzsvēra Saeimas priekšsēdētāja.

Ar pilnu Saeimas priekšsēdētājas uzrunu iespējams iepazīties šeit.

Jau ziņots, ka "Delfi", intervējot 99 valsts iedzīvotājus 99 dažādās Latvijas vietās, atrada 99 iemeslus, kāpēc paliekam šeit un svinam mūsu kopīgo 99. dzimšanas dienu.

"99 apliecinājumi tam, ka ir svarīgi nepārstāt meklēt. Savu sirdslietu, aizraušanos, skaisto pasaulē un iemeslu sevī. Meklēt, lai atrastu savu laimīgo zemi un būtu laimīgi mājās – Latvijā. Vienmēr smaržojoši meži, mierinoša jūra, aicinoši plašumi un pilsētas, kas dzirkstī un neļauj garlaikoties. Bet visbiežāk tie ir cilvēki, mazliet savrupie, bet saprotošie, talantīgie, skaistie, īstie," minēts "Delfi" video interviju sērijas aprakstā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!