Foto: AFP/Scanpix

Latvijai un visai Eiropas Savienībai (ES) būtu jāpārskata migrācijas politika, intervijā LTV sacīja Laimdota Straujuma (V).

Viņa skaidroja, ka migrācijas politika būtu jāpārskata pēc notikumiem Ķelnē Jaungada naktī.

Tāpat demisionējusī premjere intervijā sacīja, ka no iebraucējiem teju puse esot ekonomiskie migranti, nevis kara bēgļi. Viņa pauda pārliecību, ka ekonomiskie migranti būtu jāsūta atpakaļ uz mītnes valstīm.

Straujuma gan neprecizēja, kur guvusi avotu šādiem statistikas datiem.

Straujuma arī nosauca, viņasprāt, vainīgos, kas esot atbildīgi par bēgļu krīzi. Tie, kā uzskata Straujuma, esot Eiropas Komisija (EK) un atsevišķas Eiropas Savienības (ES) dalībvalstis, kas sākumā bijušas ārkārtīgi pozitīvas bēgļu uzņemšanas jautājumā.

ZIņots, ka situācija Vācijā ir saasinājusies pēc Ķelnē, Štutgartē, Hamburgā un vairākās citās pilsētās Vecgada vakarā notikušajiem uzbrukumiem sievietēm. Līdz svētdienai saistībā ar Ķelnē notikušajiem uzbrukumiem tika iesniegtas 516 sūdzības, no kurām 40% bija par seksuāliem uzbrukumiem.

Saskaņā ar aculiecinieku ziņām grupas ar 20 līdz 30 vīriešiem katrā, "kas izskatījās arābu izcelsmes", Ķelnē aplenca sievietes, seksuāli uzbruka viņām un dažos gadījumos aplaupīja.

Vācijas tieslietu ministrs Heiko Māss raksturoja notikušo kā "pilnīgi jaunu organizētās noziedzības līmeni" un paziņoja, ka šie uzbrukumi, kuros piedalījušies simtiem ieceļotāju no Tuvo Austrumu un Ziemeļāfrikas valstīm, var būt iepriekš sagatavota un plānota akcija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!