Foto: Saeimas administrācija

Valsts prezidenta amatam jāmeklē visu koalīcijas partiju atbalstīts kandidāts, un Latvijai šobrīd nepieciešams prezidents - personība, tā LTV raidījumam "1:1" otrdien norādīja Eiropas Parlamenta (EP) deputāte Sandra Kalniete.

Kalniete norādīja, ka pirmdien notikušajā partijas "Vienotība" valdes apspriedes laikā viņas vārds iespējamo Valsts prezidenta amata kandidātu vidū neizskanēja. Taujāta par to, vai tas nozīme, ka "Vienotība" viņas kandidatūru nevirzīs, deputāte norādīja: "Nē, tas to nenozīmē."

Tāpat EP deputāte pastāstīja, ka viņas "personīgais kandidāts bija Egils Levits".

Kalniete mudināja iedzīvotājus atsaukties iniciatīvai portālā "manabalss.lv", kur uzsākta līdzdalības kustība "mansprezidents.lv", aicinot iedzīvotājus pieteikt savus prezidenta kandidātus.

Jau vēstīts, ka par nodomu kandidēt Valsts prezidenta vēlēšanās Kalniete paziņoja šī gada februārī. "Es būtu gatava kandidēt uz šo amatu, jo šobrīd esmu vairāk pieredzējusi nekā 2006.gadā, kad tiku oficiāli izvirzīta. Toreiz man bija diplomāta darba pieredze, taču tagad esmu guvusi lielu pieredzi arī Latvijas iekšpolitikā un Eiropas politikā," toreiz intervijā "Rietumu radio" pastāstīja Kalniete.

Portāls "Delfi" jau ziņoja, ka Valsts prezidents Andris Bērziņš atkāroti par prezidentu nekandidēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!