Foto: F64

Latvijai nevajadzētu bažīties par drošību saistībā ar Krievijas bruņoto spēku lidmašīnu un flotes aktivitātēm, turklāt tās nepārkāpj starptautiskos noteikumus, apgalvo Krievijas vēstnieks Latvijā Aleksandrs Vešņakovs.

Vēstnieks žurnālistiem sacīja, ka Kaļiņingradas apgabalā ir Krievijas militārās daļas, kurām jābūt saiknei un sadarbībai ar pārējo Krievijas daļu. "Tāpēc lidmašīnas uz turieni lidoja un lidos, kuģi brauca un brauks, turpinās vest atbilstošas kravas. Krievija nedara neko, kas pārkāptu starptautiskos noteikumus šajos jautājumos," pauda Vešņakovs.

Vienlaikus viņš teica, ka Latvijai nevajadzētu bažīties par potenciāliem drošības apdraudējumiem saistībā ar šīm aktivitātēm, jo Krievijai nav šādu nodomu.

Vešņakovs apgalvoja, ka plašsaziņas līdzekļu paustais par šo aktivitāšu pieaugumu ir saistīts ar pārspīlēto uzmanību, kāda pievērsta šiem jautājumiem. Vēstnieks arī teica, ka Krievija vēlas, lai starp abām valstīm būtu "labas kaimiņattiecības".

Kā ziņots, pēdējā gada laikā būtiski ir pieaugusi Krievijas kara flotes aktivitāte Baltijas jūrā Latvijas teritoriālo ūdeņu tuvumā. Arī Krievijas bruņoto spēku lidojumi pie Latvijas teritoriālo ūdeņu ārējās robežas ir konstatēti pietiekami regulāri, un to aktivitāte ir augusi pēdējo piecu gadu laikā. Parasti Krievijas lidmašīnas virs Baltijas jūras neitrālajiem ūdeņiem pie Latvijas teritoriālo ūdeņu ārējās robežas pārvietojas bez ieslēgta automātiskā atbildētāja, bez lidojuma plāna un neatbild uz civilās gaisa telpas kontroles radiosakariem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!