Foto: AFP/Scanpix

Valsts prezidents Andris Bērziņš pasniedzis akreditācijas vēstules pirmajam Latvijas vēstniekam Pakistānā Igoram Apokinam un pirmajam vēstniekam Singapūrā Pēterim Vaivaram, informēja Ārlietu ministrijā (ĀM).

Kā skaidroja ĀM, Pakistānai ir būtiska loma Dienvidāzijas stabilitātes nodrošināšanā, turklāt strauji pieaugusi visa reģiona ekonomiskā izaugsme un jaunu sadarbības iespēju potenciāls. Tāpat Latvijas vēstnieka Pakistānā nozīmēšana ir būtisks solis abu valstu diplomātiskajās attiecībās. Latvijas nerezidējošā vēstnieka nozīmēšana veicinās politiskā dialoga tālāku attīstību, radot plašākas iespējas sadarbībai ekonomikas un kultūras jomā, norādīja ministrijā.

Savukārt Singapūrai ir pieaugoša loma Dienvidaustrumāzijas reģionā, kas nostiprina ekonomisko un politisko lomu, un Latvijas vēstnieka nozīmēšana sekmēs jaunu eksporta tirgu apgūšanu, norādījusi ĀM. Līdz šim Latviju Singapūrā pārstāvēja goda konsuls Dzengteks Lovs.

Apokins darbu ĀM uzsāka 1993.gadā, un savas diplomāta karjeras laikā ir bijis Latvijas vēstnieks Uzbekistānā, kā arī nerezidējošais vēstnieks Kirgizstānā. Šobrīd Apokins ir nerezidējošais vēstnieks Tadžikistānā, Turkmenistānā, kā arī Afganistānā.

Savukārt Vaivars, kurš saņēmis vairākus Latvijas apbalvojumus par ieguldījumu Latvijas diplomātisko attiecību veicināšanā, darbu ĀM uzsāka 1992.gadā Ziemeļeiropas valstu nodaļā un no 1995.gada līdz 1997.gadam bijis pirmais sekretārs Latvijas vēstniecībā Somijā. Diplomātiskās karjeras laikā Vaivars bijis vēstnieks Ukrainā, nerezidējošais vēstnieks Rumānijā, Moldovā, Serbijā un Melnkalnē, kā arī Dienvidkorejā. No 2000.gada līdz 2006.gadam Vaivars bijis ĀM Administratīvi juridiskās direkcijas valsts sekretāra vietnieks, savukārt no 2006.gada līdz 2013.gadam Latvijas vēstnieks Japānā. Šobrīd Vaivars ir ĀM valsts sekretāra vietnieks - administratīvais direktors.

Latvijai ir iecere 2017.gadā atvērt vēstniecību Singapūrā. Līdz tam laikam Vaivars rezidēs Rīgā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!