Foto: DELFI
Partija "Latvijai un Ventspilij" pagaidām nedod priekšroku nevienam no iespējamajiem Valsts prezidenta amata kandidātiem, piektdien pēc notikušās "Latvijai un Ventspilij" valdes sēdes informēja partijas priekšsēdētājs un Ventspils mērs Aivars Lembergs.

Valdes locekļi apmainījušies viedokļiem gan par esošo Valsts prezidentu Valdi Zatleru, gan par Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas vadītāju Andri Bērziņu, kurš arī, iespējams, varētu tikt izvirzīts kā prezidenta amata kandidāts.

Kā skaidroja Lembergs, šodienas valdes sēdes mērķis nebija lemt par atbalstu kādam no iespējamajiem prezidenta kandidātiem.

"Mēs apmainījāmies ar domām par iespējamo jauno situāciju, ka varētu būt divi kandidāti. Katrs izteica savu viedokli, kāda ir attieksme pret vienu un pret otru kandidātu. Mūsu pozīcija ir tāda - ļoti pozitīvi vērtējam, ka varētu būt divi kandidāti vai pat vairāki. Taču pašlaik mēs nedodam priekšroku nevienam no iespējamiem kandidātiem," piebilda Lembergs.

Ventspils mērs atklāja, ka ļoti pozitīvi par Bērziņu kā iespējamo prezidenta amata kandidātu izteicies Saeimas deputāts un bijušais Ventspils augstskolas rektors Jānis Vucāns ("Latvijai un Ventspilij"/ZZS).

Lembergs apgalvoja, ka būtu tikai loģiski, ja tiktu nosaukts vēl kāds prezidenta amata kandidāts vai kandidāte. "Nav īsti pareizi, ka tikai vīrieši tiek izvirzīti," sacīja Lembergs. Viņaprāt, piemērota prezidenta amata kandidāte varētu būt arī valsts kontroliere Inguna Sudraba.

Ventspils mērs piebilda, ka pirms Valsts prezidenta vēlēšanām būtu nepieciešamas politiskās diskusijas neatkarīgajos masu medijos.

Saeimas kuluāros tiek spriests, ka Bērziņš var cerēt uz politisko partiju apvienības "Saskaņas centrs" (SC) balsīm un atsevišķu apvienības "Par labu Latviju" (PLL) deputātu atbalstu. ZZS un SC abām kopā ir nepieciešamā 51 balss Valsts prezidenta ievēlēšanai.

Bērziņš amatam varētu tikt virzīts nākamās nedēļas sākumā.

Jau ziņots, ka Brigmanis ir paziņojis, ka pats personīgi balsos par Zatlera kandidatūru. Balsojums ir aizklāts, ar vēlēšanu zīmēm. Valsts prezidenta vēlēšanas paredzētas 2.jūnijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!