Foto: AP/Scanpix

Latvijas Ārlietu ministrija paudusi nosodījumu Krievijas Federācijas bruņoto spēku īstenotajam iebrukumam Ukrainas teritorijā, portālu "Delfi" informē ministrija.

"Šī ir atklāta Krievijas Federācijas agresija pret Ukrainas valstisko suverenitāti un teritoriālo integritāti un grauj starptautisko tiesību pamatprincipus. Krievijas īstenotās agresīvās darbības apdraud mieru un stabilitāti visā Eiropas kontinentā," teikts paziņojumā.

Tajā teikts, ka Latvija atbalsta jautājuma steidzamu izskatīšanu ANO Drošības Padomē un citās starptautiskajās organizācijās, kā arī rosinās 30. augustā plānotajā Eiropadomes sanāksmē lemt par Eiropas Savienības tālāko rīcību Ukrainas krīzes kontekstā.

Ārlietu ministrija aicina Krieviju nekavējoties atsaukt savus bruņotos spēkus no Ukrainas teritorijas, kā arī pārtraukt ieroču un algotņu nosūtīšanu Doņeckas un Luhanskas tā saucamo "tautas republiku" teroristiskajiem grupējumiem.

Jau vēstīts, ka ceturtdien Ukrainas iekšlietu ministra Arsēnija Avakova padomnieks Zorjans Škirjaks paziņojis par Krievijas armijas iebrukumu Ukrainā.

"Espreso TV" ēterā viņš sacīja: "Jāatzīmē, ka noticis plaša mēroga Krievijas Federācijas armijas militārs iebrukums Ukrainas teritorijā. Tas norit vairākos virzienos. Šodien ar savām darbībām Krievijas Ģenerālštābs cenšas šķelt Pretterorisma operācijas kaujinieku spēkus, lai pārņemtu kontroli apdzīvotās vietas Donbasā."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!