Foto: LETA

Neizdarības dēļ valsts plāno atcelt obligāto sociālo iemaksu ieviešanu un strauji paaugstināt mikrouzņēmumu nodokli no 9% līdz 15%. Ņemot vērā demonstrēto bezatbildību un neorganizētību, partija “Latvijas attīstībai” izsaka neuzticību Danai Reiznieciei-Ozolai (ZZS) un aicina viņu atkāpties, teikts organizācijas paziņojumā presei.

Koalīcijas padome trešdien atlika valsts obligāto sociāli iemaksu (VSAOI) ieviešanu. Tā vietā dažas nedēļas pirms 2017.gada pieņemts radikāls lēmums strauji, neargumentēti un bezatbildīgi paaugstināt mikrouzņēmumu nodokļa likmi no 9% uz 15%.

Strauju un radikālu izmaiņu veikšana pēdējā mirklī ir bezatbildīga attieksme pret nodokļu politiku un tūkstošiem nodokļu maksātāju, norāda partijā.

Partijas "Latvijas attīstībai" vadītājs Juris Pūce akcentē, ka attieksme pret simtiem tūkstošiem nodokļu maksātāju ir acīmredzami nicinoša. "Stabilu un pastāvīgi pieaugošu valsts algu saņemošā ministre acīmredzami nesaprot, ka nepamatotas un neargumentētas nodokļu radikālas izmaiņas pārdesmit dienas pirms gada sākuma rada ne tikai milzīgu neskaidrību visiem Latvijas darba devējiem," norāda Pūce.

Partijas vadītājs pauž uzskatu, ka finanšu ministre ir atbildīga par izgāšanos valsts budžeta sagatavošanā, izdāļājot "deputātu kvotās" vairāk nekā 20 miljonus eiro un budžeta pieņemšanas laikā spēlējot šahu.

"Tas ir kārtējais signāls Latvijas iedzīvotājiem, ka valdībai tie ir vienaldzīgi. Finanšu ministrei jāuzņemas politiska atbildība par izgāšanos viņas atbildības jomā un jāatkāpjas, " uzsver Pūce.

"Latvijas attīstībai" ir labēja liberāla partija, kas apvieno rīcībspējīgus un profesionālus cilvēkus, kuri ir gatavi uzņemties atbildību un īstenot valsts attīstībai un izaugsmei nepieciešamās reformas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!