Foto: LETA
Partija plāno par šo iespēju runāt arī ar partijām "Kustība Par!", "Vienotība", deputātu Edvardu Smiltēnu un viņa pārstāvēto biedrību un reģionālajām partijām. Praksē tas nozīmēs turpināt arī kādas jau neformāli sāktas apspriedes, skaidroja Pūce.

Iecere paredz veidot kopīgu sarakstu parlamenta vēlēšanām, katrai partijai turpinot pastāvēt atsevišķi.

Ja LRA kā vienots politiskais spēks nepiekristu sadarboties, tad "Latvijas attīstībai" gatava par sadarbību vienoties arī ar kādu no šīs apvienības dalīborganizācijām, no kuru pārstāvjiem ir saņemti signāli par iespējamu kopīgu startu parlamenta vēlēšanās.

Pūce norādīja, ka priecātos, ja "Vienotība" piekristu sadarboties, tomēr politiķa vadītā partija ir atvērta sarunām arī ar šīs partijas individuāliem politiķiem. Viņš skaidroja, ka īsti netic "Vienotības" spējai pieņemt lēmumu par kopīga saraksta veidošanu, ņemot vērā, "kādā dziļā krīzē ilgstoši" ir šī partija. Par krīzi liecinot arī tas, ka divu gadu laikā tai ir jau trešais priekšsēdētājs un "Vienotībai" arī neesot īsti skaidrs savas attīstības redzējums.

Vaicāts par iespēju sadarboties ar Jauno konservatīvo partiju (JKP), Pūce atbildēja, ka viņam nebūtu iebildumi pret sarunām ar JKP, tomēr šī politiskā spēka pārstāvju paustais liecina, ka viņi nevēlas veidot kopīgu sarakstu, bet startēt atsevišķi. Tāpēc nebūtu prātīgi "tērēt laiku" sarunās ar tiem, kas nevēlas sadarboties, skaidroja politiķis.

Politisko spēku apvienošanās ir īpaši svarīga situācijā, kad pašreizējā valdība strādā daudz par lēnu, neefektīvi, veic "pusdarītas reformas", ne līdz galam izdara lietas un ir ar nestabilitātes iezīmēm koalīcijas iekšējās situācijas dēļ, norādīja "Latvijas attīstībai" vadītājs.

Viņš uzsvēra, ka nākamās būs izšķirošanas vēlēšanas un, ja līdzīgi domājošām partijām neizdosies izveidot spēcīgu politisko spēku, tad vēlēšanās ieguvēji būs Zaļo un zemnieku savienība un partija "Saskaņa". Tāpēc svarīgi ir nedomāt par individuālām ambīcijām, bet vienoties kopīgam darbam, pauda politiķis. Pūce uzsvēra, ka pašvaldību vēlēšanas pierādīja, ka politisko spēku apvienošanās kopīgā sarakstā palielina iedzīvotāju atbalstu.

Kā ziņots, nākamās, 13.Saeimas vēlēšanas notiks 2018.gada rudenī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!