Foto: LETA
No partijas "Latvijas attīstībai" (LA) uz Jūrmalas mēra amatu kandidēs partijas valdes loceklis un darba grupas "Ilgtspējīga attīstība" vadītājs Gatis Zamurs.

"Nav tālu jālūko, lai redzētu, ka katra Jūrmalas apkaime iet postā, tajās valda tumsa, nevis strāvo gaišas idejas. Burtiski – daudzviet neesošais pilsētas apgaismojums, bedraini ceļi, sezonalitāte, plaša kultūras mantojuma izpostīšana, korupcijas sērga un citas neizdarības ir šodienas Jūrmalas vizītkarte. Pilsētas budžets ir kā divām Ventspilīm vai četrām Cēsīm, taču attīstības ziņā esam krietni tām aiz muguras," savu kandidatūru pamato Zamurs.

Kopā ar LA domubiedriem un jūrmalniekiem Zamurs sola veicināt pilsētas attīstību, kas pēc mēra amata kandidāta domām, beigusies līdz ar PSRS sabrukumu.

Līdz ar Zamuru LA sarakstā startēs arī Ieva Peimane. "Strādājot Jūrmalas attīstības pārvaldē, 11 gadu laikā esmu redzējusi simtiem labu ideju, kas nāk no pašiem Jūrmalas iedzīvotājiem, kā pilsētai būtu jāattīstās," viņa min. "Politiskās gribas trūkums šīs idejas gremdē, tam līdzi grimst arī viena no skaistākajām pilsētām Baltijā."

Zamurs kopš 2012. gada vada Latvijas Koka būvniecības klasteri. Pirms tam profesionālo pieredzi guvis arī Latvijas Investīciju un attīstības aģentūrā. Izglītību ieguvis Rīgas Biznesa Skolā un Latvijas Kultūras Akadēmijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!