Foto: F64

Aizvadītās nedēļas laikā vidējā gripas intensitāte Latvijā turpināja samazināties un saruka vēl par 29,7%, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) apkopotā informācija. Nedēļu pirms tam gripas intensitāte samazinājās par 23%.

Gripas gadījumi reģistrēti astoņās no desmit monitoringā iekļautajām teritorijām. Gripas aktivitāte palielinājusies Daugavpilī, Jūrmalā un Liepājā, taču citās pilsētās novērots slimības samazinājums. Joprojām visaugstākā saslimstība ar gripu bija Gulbenē - 158,6 gadījumi uz 100 000 iedzīvotājiem.

Stacionēto pacientu skaits gripas gadījumos iepriekšējā nedēļā samazinājies. Tāpat samazinājies arī gripas izraisītās pneimonijas gadījumu skaits.

Savukārt no gripas pagājušajā nedēļā miruši vēl četri cilvēki, līdz ar to kopš gripas epidēmijas sākuma miruši jau 46 cilvēki. Mirušie ir vecumā no 33 līdz 95 gadiem. Visiem pacientiem bijusi viena vai vairākas hroniskas saslimšanas - hroniska sirds saslimšana, elpceļu saslimšana, cukura diabēts, onkoloģiska saslimšana, adipozitāte vai citi riska faktori, tostarp grūtniecība. Neviens no mirušajiem pacientiem, par kuriem noskaidrots vakcinācijas statuss, nebija vakcinēts pret gripu.

Jau ziņots, ka Latvijā 26.janvārī izsludināta gripas epidēmija. Par epidēmijas sākumu paziņo, ja vismaz vienā no monitoringa teritorijām saslimstība pārsniedz 100 gadījumus uz 100 000 iedzīvotāju. Tiek prognozēts, ka gripas epidēmija varētu beigties marta beigās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!