Latvijas Banka atteikusies no nodoma nocirst 11 vecus kokus pie bankas ēkas, informēja bankas preses sekretārs Edžus Vējiņš. Tuvākajās dienās notiks koku vainagu sakopšana.
Rīgas domes Apstādījumu saglabāšanas komisijas vadītāja Guna Jankovska pastāstīja, ka bankas pārstāvji saņēmuši komisijas atļauju koku sakopšanas darbiem, bet par ciršanu "runas vairs nav".

Vējiņš atzina, ka banka bija pieaicinājusi ekspertus koku stāvokļa novērtēšanai un pēc konsultācijām nolēma kokus atstāt, sakopjot vainagus.

Jau vēstīts, ka pret bankas ieceri veco koku vietā iestādīt jaunus protestēja Vides aizsardzības kluba (VAK) aktīvisti. Viņi paredzētajā ciršanas dienā - 17.martā - sakāpa kokos, neļaujot tos nocirst, lai gan bankai bija visi nepieciešamie saskaņojumi, izņemot Valsts kultūras pieminekļu aizsardzības inspekcijas (VKPAI) atzinumu.

Vēlāk VKPAI paziņoja, ka Rīgas domes speciālistu izsniegtā atļauja nocirst kokus balstās uz paviršu koku stāvokļa novērtējumu, tāpēc vērtēs to vēlreiz, piesaistot speciālistus. Eksperti atzinuši kokus par dzīvotspējīgiem un nedeva atļauju tos nocirst.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!