Foto: Reuters/Scanpix

Latvijas dalībai starptautiskajā izstādē "WorldExpo 2015" Milānā ir vajadzīgs reāls un jēdzīgs piedāvājums. Ja tāda nav, tad par šo jautājumu nevar lemt, otrdien Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta Panorāma" sacīja Ministru prezidente Laimdota Straujuma ( V).

Viņa atzina, ka ministru vidū ir dažādas nostājas jautājumā par Latvijas dalību „Expo", par ko otrdien, 27.janvārī, paredzējusi lemt valdība.  

„Piedāvājumam jābūt jēdzīgam. Tāpat tas neizskatās labi, ja Latvija kā Eiropas Savienības (ES) Padomes prezidējošā valsts nepiedalīsies izstādē," izteicās Straujuma.  

Viņa atgādināja, ka Latvija ir solījusi piedalīties izstādē, kā arī solījusi Luksemburgai, ka uzņems to savās telpās un šobrīd neizskatītos labi, ja valsts savu solījumu nepilda.

Straujuma atzina, ka jāskatās, vai ir iespējams kādā citā veidā, nekā līdz šim plānots, trīs līdz četru mēnešu laikā sagatavoties un piedalīties izstādē.

Premjere apliecināja, ka ir runājusi ar Itālijas amatpersonām, kuras izteikušas savu neapmierinātību ar situāciju.   

Jau ziņots, ka ekonomikas ministre Dana Reizniece-Ozola (ZZS) vairākkārt uzsvērusi, ka apšauba Latvijas dalības nepieciešamību "Expo 2015".

Piektdien, 23.janvārī, laikraksts "Diena" rakstīja, ka "World Expo 2015" Latvijas dalības tāme ir nelietderīga un "uzpūsta" un apstiprina jau rakstīto, ka projekts kalpojis par "naudas pumpi" atsevišķiem uzņēmējiem.

Ekonomikas ministre medijiem paziņoja, ka par Latvijas paviljona starptautiskajā izstādē radošajiem risinājumiem atbildīgajai komandītsabiedrībai "Expo 2015" var nākties atmaksāt nelietderīgi izmantoto naudu.

Savukārt komandītsabiedrības "Expo 2015" valdes loceklis Ģirts Majors uzsvēra, ka publiski izskanējušie pārmetumi un nepatiesā informācija par tāmes pozīcijām Latvijas dalībai šī gada "World Expo 2015" izstādē ir nepatiesi un tendenciozi, turklāt šim jautājumam ir politisks raksturs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!