Foto: LETA

Aizsardzības nozares pārstāvji un citi Latvijas iedzīvotāji Ukrainas karavīru bērniem saziedojuši vairākas tonnas skolas somu un kancelejas preču, kas nepieciešamas sākot skolas gaitas jaunajā mācību gadā, informēja Aizsardzības ministrijas pārstāvis Kaspars Galkins.

Jūlija vidū Aizsardzības ministrija izplatīja aicinājumu piedalīties akcijā, lai sniegtu atbalstu Ukrainas karavīru bērniem, sākot skolas gaitas jaunajā mācību gadā. Šonedēļ akcija noslēgusies, un tagad ziedojumus drīzumā nogādās uz Ukrainu.

Lai arī sākumā ministrija aicināja akcijā piedalīties aizsardzības nozares darbiniekus un Nacionālo bruņoto spēku karavīrus, izplatoties ziņām par nepieciešamo palīdzību, skolas preces sāka piegādāt arī citi Latvijas iedzīvotāji. Daudzas mantas ir jaunas, jo daļa ziedotāju izvēlējās piešķirt naudu, par kuru tika iegādātas nepieciešamās preces. Arī uzņēmēji bijuši atsaucīgi un precēm iedevuši atlaides, norādīja Galkins.

Ministrija atgādina, ka martā Krievijas okupācijas dēļ Ukrainas Bruņoto spēku karavīri un viņu ģimenes bija spiestas pamest savas dzīvesvietas Krimā un pārcelties uz vairāk nekā 300 kilometru attālo Mikolajevas apgabalu. Šogad jaunajā mītnes vietā uz skolu dosies aptuveni 190 šo karavīru bērnu vecumā līdz 19 gadiem.

Lai palīdzētu piespiedu pārcelšanās rezultātā cietušajām Ukrainas karavīru ģimenēm un atvieglotu viņu ikdienas rūpes, Aizsardzības ministrija, atsaucoties uz Ukrainas Bruņoto spēku Ģenerālštāba lūgumu, sāka palīdzības akciju, kurā aicina ziedot praktiskas lietas, kas būtu noderīgas jaunā mācību gada uzsākšanai.

Saziedotās preces ar Latvijas vēstniecības Ukrainā atbalstu tiks nogādāts bērniem Mikolajevā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!