Foto: LETA
Ārlietu ministrs Ģirts Valdis Kristovskis (V) piektdien nolēma Latvijas Institūta direktores amatā apstiprināt bijušo kultūras ministri un Saeimas deputāti Kārinu Pētersoni (LPP/LC), informē Ārlietu ministrija.

Pētersone stāsies amatā no jaunā gada un pildīs to piecus gadus.

Ārlietu ministrs uzskata, ka Pētersone ir piemērotākā no visiem kandidātiem, kas pretendēja uz šo amatu, ņemot vērā gan atbilstību amata kritērijiem, gan konkursam iesniegto Latvijas Institūta stratēģisko redzējumu, kā arī viņas līdz šim iegūto pieredzi.

Ministrs atzinīgi novērtēja Pētersones vēlmi Latvijas institūta darbā paspilgtināt Latvijas kā investīcijām draudzīgas un eksportspējīgas valsts tēlu un izteica cerību, ka LI izdosies veiksmīgi īstenot savas idejas arī ierobežota budžeta apstākļos.

Pētersone sarunā ar ministru uzsvēra, ka ir apturējusi savu darbību partijā LPP/LC, jo viņas virzīšana institūta direktora amatā nebūtu savienojama ar darbošanos partijā.

Konkursam uz institūta direktora amatu bija pieteikušies 13 kandidāti. Konkursu izsludināja pēc tam, kad amatu pēc ievēlēšanas 10.Saeimē atstāja ilggadīgais institūta direktors Ojārs Kalniņš (V).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!