Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) izsludinātajā konkursā "ResearchSlam"notiks pirmā atlases kārta I kategorijā (sociālās, humanitārās un IT nozares), kurā par iekļūšanu finālā sacentīsies trīs maģistranti un divi doktoranti, pārstāvot piecas Latvijas augstskolas, portālu "Delfi" informēja RTU Doktorantūras skolas vadītāja Zane Skreija.

"ResearchSlam" ir konkurss Latvijas augstskolu maģistrantiem un doktorantiem, tā dalībnieku uzdevums, kā norāda organizatori,  ir interesantā un atraktīvā veidā pastāstīt vienkārši par sarežģīto. Konkursa mērķis ir atklāt, kādus pētījumus un zinātnisko darbu veic maģistranti un doktoranti Latvijas augstskolās, ieintriģējot skatītājus un parādot, ka pētniecības darbs var būt interesants un aizraujošs.

Konkursa "ResearchSlam" pirmā atlases kārta notiks ceturtdien, 19. martā, plkst. 18.30 mūzikas restorānā "Pacho Music Café", Rīgā, Mārstaļu ielā 16. Dalībnieki stāstīs ne tikai par savu pētījumu tematiem, bet arī par studiju procesu augstskolā un to, kāpēc tieši viņu izvēlētā studiju programma ir visinteresantākā.

"Būs iespēja dzirdēt stāstu, kā panākt psihofizisko rizomātisko imersiju jeb cilvēka eksistenci vidē, kas viņu nošķir no fiziskās vides un laika. Tiks prezentēti rezultāti par Latvijas grafiskā dizaina vēsturi un burtveidoliem, demonstrēti īpaši vingrinājumi kreativitātes attīstības veicināšanai pusaudžu deju kolektīvos, kā arī atklātas pareizrakstības metodes, kas var kalpot kā nozīmīgs devums darba procesā. Skatītājiem tiks "uzliktas rozā brilles", kas aizvedīs papildinātā realitātē un pastāstīs, kā tās var lietot dažādās jomās," norāda konkursa organizētāji.

Vairāk informācijas par dalībnieku prezentācijām pieejama šeit. 

Konkursantiem 10 minūtēs jāiegūst skatītāju simpātijas, kas tiks noteiktas ar balsošanas palīdzību un sastādīs pusi no kopējā rezultāta. Otru pusi veidos žūrijas vērtējums, kas balstīsies uz trīs kritērijiem: vēstījuma uztveramība, radošums un sasaiste ar zinātni. 

Konkursa I kategorijā paredzētas vēl divas atlases kārtas: 2. un 16. aprīlī, kad katrā no tām uz skatuves kāps seši dalībnieki, pārstāvot maģistrantūras un doktorantūras studijas dažādās Latvijas augstskolās. Savukārt 26. martā, 9. un 23. aprīlī konkursā piedalīsies 18 jaunie zinātnieki, kuri pārstāvēs II kategoriju (eksaktās, dabas un ar veselības aprūpi saistītās nozares). 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!