Foto: Publicitātes foto

Rīgas arhibīskaps-metropolīts Zbigņevs Stankevičs pirmo reizi pie visas sabiedrības vērsies ar video fiksētu aicinājumu, kas pieejams interneta vietnē 'Youtube', portālam “Delfi” apliecināja Latvijas Romas katoļu baznīcas Informācijas centrā.

Video fiksētu aicinājumu arhibīskaps izplatījis, lai aicinātu atbalstīt iniciatīvu „Viens no mums" (One Of Us), jo ir palikusi tieši viena nedēļa, lai savāktu Latvijā nepieciešamos 6750 parakstus, kas nepieciešami aizliegumam Eiropas Savienības (ES) līmenī no tās budžeta finansēt darbības, kuru rezultātā tiek iznīcināti cilvēka embriji.

Aicinājumā Stankevičs uzsver, ka atbalsta iepriekšminēto iniciatīvu, kas uzsākta pret Eiropas Komisijas plāniem, kura ieplānojusi nākamajos gados zinātnei novirzīt 90 miljardus eiro, sakot, ka tas "pats par sevi ir pozitīvs fakts", taču nepieņemami ir plāni finansēt embriju cilmes šūnu pētniecību un eksperimentus.

Kā papildināja Informācijas centrā, iepriekš Stankevičs ar video starpniecību aicinājis katoļticīgos savus bērnus sūtīt Rīgas katoļu ģimnāzijā.

Šonedēļ izplatītajā aicinājumā Stankevičs vēršas pie visas sabiedrības, papuldina Informācijas centrā, norādot, ka Stankevičs aicina "visus labas gribas cilvēkus" atbalstīt šo iniciatīvu, kuras mērķis ir ierosināt, ka Eiropas Savienības likumdošanā ir aizliegts no tās budžeta finansēt darbības, kuru īstenošanā tiek iznīcināti cilvēku embriji, piemēram, embrionālo cilmes šūnu pētniecību, kā arī abortus Āzijas, Āfrikas un Latīņamerikas valstīs.  

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!