Foto: F64

Valdība otrdien atbalstīja priekšlikumu no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem piešķirt 310 027 eiro Latvijas – Krievijas robežas novilkšanai.

Kā uzsver Iekšlietu ministrija (IeM), Latvijas valsts robežas josla tiek noteikta ar mērķi – iezīmēt robežu dabā, kā arī, lai novērstu iespējamo apdraudējumu robežkontroles jomā, nodrošinātu valsts robežas neaizskaramību, organizētu kontrolētu valsts robežas šķērsošanu un novērstu personu ārējās robežas nelikumīgu šķērsošanu, kā arī mantu un preču pārvietošanu pāri valsts robežai ārpus noteiktajām robežšķērsošanas vietām.

Latvijas robežas platums ar Krieviju ir 12 metri.

IeM uzdevusi Nodrošinājuma valsts aģentūrai (NVA) šogad veikt Latvijas un Krievijas robežas joslā esošo 211 privātpersonām un juridiskajām personām piederošo nekustamo īpašumu novērtēšanu un atsavināšanu, kā arī 80 zemes ierīcības projektu izstrādi un realizāciju, zemes kadastrālo uzmērīšanu un reģistrāciju kadastra informācijas sistēmā Latvijas un Krievijas robežas joslas izveidošanai.

Robežas joslas izveidošanā gar Latvijas un Krievijas robežu ietver apauguma likvidēšanu, celmu raušanu un zemes nolīdzināšanu 12 metru platumā, kā arī vērumu zīmju izgatavošanu un uzstādīšanu uz Latvijas Republikas un Krievijas Federācijas valsts robežas.

Lai nodrošinātu Latvijas un Krievijas valsts robežas demarkāciju, NVA 2016. gadam nepieciešamais finansējums ir 568 392 eiro, taču līdz šim NVA piešķirti 258 365 eiro, tāpēc IeM lūdza piešķirt papildu nepieciešamo summu no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!