Foto: Publicitātes foto

Latvijas Krievu savienība (LKS) noslēgusi sadarbības līgumu ar Krimas premjera Sergeja Aksjonova vadīto politisko kustību "Krievu vienotība", informēja LKS pārstāvji.

No LKS puses līgumu parakstīja partijas līdzpriekšsēdētājs Miroslavs Mitrofanovs, bet "Krievu vienotību" pārstāvēja Aksjonovs. Latvijas Krievu savienība norāda, ka krievu politiķiem no Latvijas jau iepriekš ir bijuši kontakti ar Aksjonova vadīto partiju un ka Mitrofanovs un Eiropas Parlamenta deputāte Tatjana Ždanoka (LKS) bija kā novērotāji starptautiski neatzītajā referendumā par Krimas statusu.

Līguma mērķis esot "stiprināt krievu pasaules vienotību", tas paredz arī atbalsta sniegšanu politiskajām un sabiedriskajām organizācijām Krimā un Latvijā, veicināt labāko likumdošanas praksi, kā arī sadarbību ar pilsonisko sabiedrību. Līgums paredz iespēju starp pusēm īstenot sadarbības projektus ekonomikas un kultūras jomā.

Abi spēki arī plāno rīkot kopīgas konferences, piemēram, par attiecībām starp Krieviju un Eiropas Savienību (ES). Pastāv iespēja atbalstīt arī tādu Latvijas un Krievijas uzņēmēju kontaktus, kas būtu ieinteresēti attīstīt biznesa attiecības.

Krievija februāra beigās okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu, bet martā to anektēja. Starptautiskā sabiedrība nosodījusi Krimas okupāciju un tās aneksiju neatzīst. Sodot Krieviju par Krimas aneksiju, ES, ASV un citas rietumvalstis noteikušas sankcijas vairākiem desmitiem Krievijas augstāko amatpersonu un Kremļa tuvākā loka cilvēku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!