Foto: LETA

Latvijas Lielo pilsētu asociāciju (LLPA) turpmāk vadīs Saeimas deputāts un Ekonomikas ministrijas parlamentārais sekretārs Viktors Valainis (V), informēja sabiedrisko attiecību konsultante Dagnija Dižbite-Svarinska.

LLPA biedru pārstāvji, lielo pilsētu pašvaldību vadītāji, izvērtējot publiski izsludinātā konkursa rezultātus uz vakanto LLPA izpilddirektora amata vietu, ir nobalsojuši par Valaini kā jauno LLPA vadītāju. Tiek norādīts, ka Valaiņa pieredze un sasniegumi profesionālās darbības laukā atbilst nepieciešamajām iemaņām, lai sasniegtu LLPA izvirzītos prioritāros mērķus un veiktu aktuālos darba uzdevumus.

"Turpināt darbu LLPA pēc Ministru prezidenta Māra Kučinska (ZZS) ir liels izaicinājums, jo patlaban šim amatam latiņa ir pacelta gana augstu, tādēļ esmu pateicīgs par manas pieredzes, kompetences un spēju novērtējumu lielo pilsētu skatījumā. Pašvaldību jautājumi man nav sveši un tādēļ ar prieku turpināšu gan LLPA iesāktos darbus, gan strādāšu ar jaunu problēmu risinājumiem un jaunu mērķu sasniegšanu lielo pašvaldību interešu aizstāvēšanai," tā skaidro Valainis.

Valainis jaunajā amatā darbu sāks 18. aprīlī.

Kučinskis bija LLPA izpilddirektors kopš 2013. gada.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!