Foto: Itar-Tass/Scanpix
Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (V) tā sauktajā "melnajā sarakstā" iekļāvis Kievijas aktieri, režisoru un scenāriju autoru Ivanu Ohlobistinu.

Mikroblogošanas vietnē "Twitter" ministrs šo lēmumu skaidro ar aktiera izteikumiem, kas vērtējami kā etnisku naidu kurinoši.



Kā liecina Krievijas mediju ziņas, aktieris pēdējā laikā lielāko sabiedrības uzmanību izpelnījies ar agresīviem un naidīgiem izteikumiem. Viņš aicinājis iznīcināt ukraiņus un novēlējis, lai "jūs visi nomirstiet".

Bijušais pareizticīgo mācītājs arī salīdzinājis homoseksualitāti ar fašismu un teicis, ka viņš "ievietotu visus gejus krāsnī".

Jau vēstīts, ka šī gada jūlijā liedza Latvijā ieceļot trīs plaši pazīstamiem Krievijas dziedātājiem - Oļegam Gazmanovam, Josifam Kobzonam un Allai Perfilovai, kura pazīstama ar skatuves vārdu Valērija.

Savukārt oktobra sākumā Krievija savā "melnajā sarakstā" iekļāva Latvijas Satversmes aizsardzības biroja vadītāju Jāni Maizīti, Saeimas deputātu Andreju Judinu ("Vienotība") un teātra režisoru Alvi Hermani.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!