Foto: LETA

Latvijas politika ir divkosīga vide, kurā ir tikai daži darītāji un pārējie tukši runātāji, otrdien LNT raidījumā "900 sekundes" sacīja finanšu ministrs Andris Vilks (V), kurš atvadās no politikas un meklēs darbu privātajā sektorā.

"Tā ir divkosīga vide, kurā ir tikai daži darītāji un pārējie runātāji. Darītāji tiek sisti no visām pusēm, visu laiku tiek gāzti mēsli uz galvas, manai ģimenei tas nav vajadzīgs. Arī jaunajā valdībā ir maz reālā darba darītāju, kas atstās pozitīvu iespaidu," skarbs bija Vilks.

Pie esošā atalgojuma un stresa līmeņa, viņam tas vairs neesot vajadzīgs. "Paldies politika!" no skatītājiem atvadījās Vilks.

Viņš apliecināja, ka meklēs jaunu darbu privātajā sektorā un iešot uz darba intervijām. Visticamāk, darbs tikšot meklēts ārvalstīs, atzina Vilks.

Asus vārdus Vilks veltīja arī Ventspils mēram Aivaram Lembergam, kuram nu esot ļoti liela ietekme valdības veidošanas sarunās. Ejot uz tiesas sēdēm viņš iegriežas Saeimā, viņš jūtoties kā saimnieks un gribot kontrolēt visu šajā valstī, rezumēja ministrs. "Būs situācija kā piecus - desmit gadus atpakaļ, vieni un tie paši ministri, sejas nemainās un nekādas attīstības," prognozēja Vilks.



"Delfi" jau ziņoja, ka Ministru prezidenta un ministru darba pienākumi un atbildība nav samērojami ar šā brīža atalgojumu, tāpēc ministru algas ir jāpalielina vismaz par 800 eiro "uz rokas", uzsver Finanšu ministrijas parlamentārā sekretāre Lolita Čigāne (V).

"Sabiedrībā ir populārs uzskats - ministri un deputāti tikai sēž mīkstos krēslos, saņem lielas algas un neko nedara, kamēr "tauta slīgst nabadzībā". Jā, Latvijā sabiedrības nevienlīdzība ir viena no augstākajām Eiropas Savienībā, nabadzības riskam pakļautas daudzas ģimenes, kurās aug bērni, minimālās algas saņēmējiem nereti ir izdevīgāk turpināt saņemt pabalstus, nekā būt darba tirgū. Katrai no šīm problēmām ir risinājumi, kuri nav nekādas brīnumnūjiņas, bet gudri veidotas politikas rezultātā ir iespējami," pārliecināta ir deputāte.

Pat, ja visiem pašreizējiem 13 Ministru kabineta locekļiem pašreizējās algas atņemtu pilnībā, tas budžetā ietaupītu vien 400 tūkstošus eiro, kas neko nedotu minēto problēmu risināšanai, jo no šī ietaupījuma, piemēram, katram Latvijas pensionāram sanāktu vien 6 papildus eirocenti mēnesī, sarēķinājusi Čigāne.

Jau ziņots, ka jaunievēlētās 12. Saeimas deputāte Lolita Čigāne sagatavojusi likuma grozījumus, kas paredz par vismaz 1500 eiro paaugstināt ministru algas, liecina LTV informācija.

Tāpat Čigāne piedāvā ieviest jaunu ministru atvaļinājuma pabalstu - vienreiz gadā 50% apmērā no algas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!