Foto: F64

No pirmdienas Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības Padomē sagatavošanā un nodrošināšanā nodarbinātie uzsāks angļu valodas mācības, informēja prezidentūras komunikācijas un sabiedrisko attiecību vadītāja Linda Jākobsone.

Valodas mācībām ir izstrādāta īpaši pielāgota mācību programma, kuras galvenais uzdevums ir paplašināt un nostiprināt ES politiskās un administratīvās terminoloģijas zināšanas, kā arī uzlabot formālās gramatikas un lietišķās saziņas prasmes angļu valodā.

"Lai nodrošinātu sekmīgu prezidentūras norisi, ikdienā plānojot un vadot ES Padomes darbu, nepieciešami darbinieki, kas ir ne tikai zinoši ES jautājumos, bet arī svešvalodā var visaugstākajā profesionālajā līmenī kvalitatīvi izstrādāt dokumentus vai vadīt augsta līmeņa sanāksmes," pauž Latvijas prezidentūras ES Padomē sekretariāta direktore Inga Skujiņa.

Mācības nodrošinās uzņēmums SIA "Skrivanek Baltic", kas iesniedza labāko no desmit piedāvājumiem Valsts kancelejas rīkotajā publiskajā iepirkumā. Mācības tiek īstenotas ar Valsts kancelejas administrētā Eiropas Sociālā fonda projekta atbalstu, un tās 100% apmērā finansē Eiropas Sociālais fonds. Mācības koordinē Valsts administrācijas skola.

Angļu valodas mācību programma prezidentūras sagatavošanā un nodrošināšanā iesaistītajiem turpināsies divpadsmit mēnešus – līdz 2014. gada pavasarim. Katram no prezidentūrā iesaistītajiem ir noteikts zināšanu līmenis, kas jāsasniedz līdz prezidentūras sākumam. Prezidentūrā iesaistītajiem ir iespēja uzlabot arī franču valodas zināšanas. To nodrošina Valsts administrācijas skola sadarbībā ar Francijas Institūtu Latvijā.

Vienlaikus Valsts administrācijas skola sadarbībā ar Eiropas Publiskās pārvaldes institūtu šā gada maijā uzsāks prezidentūras centralizētās saturiskās mācības, kuru mērķis ir paplašināt darbinieku zināšanas par ES institucionālo uzbūvi, lēmumu pieņemšanas procesu un ES dokumentu izstrādi, kā arī pilnveidot sanāksmju vadīšanas un publiskās runas prasmes.

Visas mācību programmas būs savstarpēji papildinošas, tādējādi veicinot valsts pārvaldes darbinieku svešvalodu prasmju uzlabošanu, gan izpratni par ES institucionālajiem jautājumiem. Kopumā plānots, ka mācībās piedalīsies ap 1000 prezidentūrā iesaistīto darbinieku.

Latvijas prezidentūra Eiropas Savienības Padomē norisināsies 2015.gada pirmajā pusē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!