Foto: LETA

Saeima no Latvijas Radio saņēmusi brīdinājumu, ka no šā gada 10. februāra tiks pārtraukta Saeimas plenārsēžu translācija Latvijas Radio 5. kanālā, kā arī sēžu translācijas nodrošināšana Latvijas Radio 3 apraidē ārpus Rīgas.

Par to Saeimas deputātus ceturtdien informēja Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa ( V).

Latvijas Radio ģenerāldirektors Jānis Siksnis, pamatojot lēmumu pārtraukt Saeimas plenārsēžu translāciju Latvijas Radio 5, vēstulē parlamentam norāda, ka līdzšinējā translācijas nodrošināšana uzskatāma par "sava veida vēsturisku tradīciju", ko ietekmējuši līdzšinējie radio klausīšanās paradumi, kas strauji mainās līdz ar interneta popularitātes pieaugumu.

Savukārt tagad, kad Latvijas Radio 5 saturu plānots veidot atbilstoši jauniešu auditorijas interesēm, Saeimas plenārsēžu translācijas plānots pārtraukt, jo to saturs neatbilstot plānotajam Latvijas Radio 5 formātam.

Siksnis savā vēstulē arī uzsver, ka neviens normatīvais akts neuzdod Latvijas Radio pienākumu nodrošināt parlamenta plenārsēžu translācijas, taču sabiedriskais radio plānojot turpmāk tās pārraidīt savā mājaslapā.

Tagad parlamentā pārstāvēto politisko spēku frakcijām dota iespēja paust savus viedokļus par to, kā pēc 10. februāra nodrošināt sabiedrības informēšanu par Saeimas plenārsēdēs lemto.

Līdz šim Latvijas Radio tiešraidē Saeimas plenārsēžu translācijas Rīgā varēja klausīties FM 93.1, bet pārējā Latvijā LR3 Klasika vilnī, vai arī tiešraidē internetā. Tāpat Latvijas Radio piedāvāja Saeimas plenārsēžu translācijas ierakstus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!